L'atleta anoienca de l'RSM Spain, Laura Orgué, no faltarà a la cita d'avui a la Sierre Zinal (Suïssa), una prova mítica del calendari europeu de la cursa de muntanya, la qual arriba a la seva 44a edició. Orgué arriba a la prova havent-se proclamat subcampiona a la Copa del Món SkyRace Comapedrosa i amb només una setmana de descans.

L'anoienca ja va participar el 2014 en aquesta prova, on va aconseguir la cinquena posició. Orgué no ha volgut amagar les seves ganes de competir: «Em fa molta il·lusió tornar a participar. Tot i que aquest any la prova no forma part del circuit de les SkyRunner World Series, sempre hi ha un nivell alt», declara Orgué.

La Sierre Zinal, coneguda també com «els cinc quatre mils», és una cursa de 31 quilòmetres, 2.200 metres de desnivell positiu i un descens acumulat de 800 metres. Orgué explica que «no és una carrera que s'ajusti massa a les meves condicions, però això sempre és un repte. Per a mi és una prova difícil, per la distància i pels 12 quiilòmetres finals de pla que no m'afavoreixen gens, però la panoràmica és espectacular i només per això ja val a pena córrer-la».

La darrera competició d'Orgué va ser fa dues setmanes a l'Skyrace Comapedrosa, on va ser segona per darrere d'una altra anoienca, Sheila Avilés. La corredora de Santa Margarida de Montbui va aconseguir la seva primera victòria a les Migu Run Skyrunner World Series. Orgué va dominar la primera part de la cursa i va passar a liderar-la al refugi del Pla de l'Estany i al cim del Comapedrosa. Però la montbuienca va decidir arriscar-se en el descens del Comapedrosa i va aconseguir atrapar la igualadina per superar la línia de meta en primera posició.