El català Marc Márquez (Repsol Honda) va sumar per cinquè cop la millor classificació de la temporada després de ser el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Àustria, al circuit Red Bull de Spielberg, amb un temps d'1:23:235. Les Ducati, principals favorites per a la carrera, es van veure superades pel líder de Repsol Honda, que va rodar una dècima i mitja més ràpid que l'italià Andrea Dovizioso i quatre dècimes per sobre de l'espanyol Jorge Lorenzo.

Karel Abraham (Ducati) va marcar el millor temps en les primeres voltes per davant de Rossi, Pedrosa i Petrucci. Maverick Viñales va posar-se primer en la seva tercera volta, però, darrere d'ell, Márquez ja marcava el millor temps. Doviziozo va ser el següent en demostrar el seu nivell i va situar-se segon, a poc més de tres dècimes de desavantatge del pilot de Cervera, que havia entrat al seu taller a canviar els pneumàtics. Jorge Lorenzo va aconseguir el segon millor registre després del canvi de pneumàtics, tot i que Márquez, que havia tornat a la pista, va abaixar el seu temps (1:23:235) i va quedar-se a poc menys d'una dècima del rècord absolut de la categoria, que l'any passat va aconseguir Andrea Iannone amb un registre d'1:23:142.

Amb una volta encara per endavant, Dovizioso va aconseguir superar Lorenzo per recuperar la segona posició i conformar la primera línia de sortida juntament amb Márquez. A la segona línia sortiran Maverick Viñales, Danilo Petrucci i el francès Johann Zarco, amb l'italià Valentino Rossi com a primer integrant de la tercera línia, juntament amb Pedrosa i Cal Crutchlow.

Pasini, el més ràpid de nou

L'italià Mattia Pasini (Kalex) va aconseguir la segona millor classificació consecutiva de la temporada en la categoria de Moto2. Pasini va ser el primer i únic líder de la sessió oficial i va aturar el registre a la quarta volta amb un temps d'1:29:394. A l'italià Franco Morbidelli (Estrella Galicia), líder del mundial i setè en els lliures, va costar-li mantenir el ritme inicial dels seus rivals i se'l va veure en una endarrerida sisena posició en els primers minuts de la sessió oficials.

A mesura que passaven les voltes, Morbidelli va anar agafant ritme i va classificar-se segon, a tant sols una milèsima, després de realitzar una magnífica última volta. Àlex Márquez completa la primera fila de sortida en el tercer lloc. El suís Thomas Luthi (Kalex), que havia estat el més ràpid en els entrenaments lliures, va conformar-se amb la cinquena plaça, entre l'italià Francesco Bagnaia (Kalex) i el francès Fabio Quartararo (Kalex). Isaac Viñales (Kalex) va ser el segon dels espanyols de la categoria amb el setè millor registre.

Rodrigo encadena una nova 'pole'

L'argentí Gabriel Rodrigo (KTM) va sumar la segona millor classificació consecutiva dels entrenaments oficials de Moto3 després de ser el més ràpid al circuit de Red Bull Ring de Spielberg. Rodrigo, amb un registre d'1:36:503, va superar en poc més d'una dècima de segon el seu propi company d'equip, l'espanyol Juanfran Guevara, i Arón Canet (Estrella Galicia).

Rodrigo, el més ràpid a la República Txeca, va tornar a sorprendre tots els seus rivals per aconseguir la segona millor classificació de la seva carrera esportiva, mentre que l'italià Romano Fenati (Honda) va acabar molt empipat.

Fenati va sentir-se destorbat pel seu compatriota Fabio di Giannantonio i va recriminar-li de forma molt exagerada al final de la sessió. Jorge Martín (Honda), que ahir no va poder participar en els segons entrenaments lliures per descansar d'una lesió a la seva cama dreta, iniciarà la cursa des de la posició número 13 de la graella de sortida.