L'excapità barcelonista Xavi Hernández, que ara milita a l'Al-Sadd SC qatarià, va dir ahir que ningú s'hauria pogut imaginar que Neymar deixaria el club català, però es va mostrar confiat en les capacitats de l'equip d'aspirar a tots els títols sense el brasiler.

«És estrany que un jugador no vulgui quedar-se al Barça. És, fins i tot, molt estrany. Feia 17 anys que no passava, des que Luis Figo va marxar al Reial Madrid», apuntava en una entrevista concedida al diari francès L'Équipe.

Xavi va dir que entén la decepció dels seguidors blaugrana amb el nou fitxatge del PSG, que està previst que debuti avui contra el Guingamp. «No va donar cap explicació. Se'n va anar del Barça sense donar una conferència de premsa ni res», va lamentar el migcampista, convençut que el Barça no esperava que algun club pogués pagar els 222 milions de clàusula per alliberar l'internacional brasiler.

Malgrat l'adéu de Neymar a París, el Barça continua sent un dels favorits per guanyar tots els títols, va afegir Xavi: «Tenim Messi, el millor jugador del món. Suárez, el millor davanter. Piqué, Iniesta, Busquets, els millors en els seus llocs».

Entre les opcions contemplades per omplir el buit deixat pel brasiler, l'excapità del conjunt blaugrana defensa especialment l'ivorià Jean Michaël Seri, conegut com el 'Xavi africà'. «És fantàstic. Té allò que a Barcelona diem l'ADN Barça», va concloure Xavi, que assegura que aquesta és la seva última temporada com a jugador, amb 38 anys.