El Borussia Dortmund va anunciar ahir la decisió de mantenir suspès fins a «nou avís» el davanter francès Ousmane Dembélé, un dels principals objectius del Barça per reforçar-se després de l'adéu de Neymar.

El club alemany va explicar en un comunicat que la decisió la van prendre de comú acord el director administratiu, Hans Joachim Watzke, el director esportiu, Michael Zorc, i l'entrenador, Peter Bosz, després de la victòria d'ahir del Borussia Dortmund en la primera ronda de la Copa d'Alema-nya davant el FC Rielasingen-Arlen (0-4).

«Ara estem concentrats preparant l'equip per al començament de la Bundesliga el proper cap de setmana contra el Wolfsburg», va argumentar Michael Zorc, mirant al calendari de l'equip groc. Al davanter francès se li ha ofert, «per descomptat», la possibilitat de fer «un entrenament individual» a part de la resta del grup, va afegir el director esportiu del Dortmund. A més, el club alemany va indicar en el comunicat emès que no preveu tornar a comentar públicament res relacionat amb aquesta qüestió.

Dembélé va ser sancionat dijous passat per no presentar-se a l'entrenament. Una absència que va desfermar els rumors sobre el seu fitxatge pel Barça, fins que el club alemany va comunicar que havia refusat l'oferta dels blaugrana. «Dembélé s'ho ha buscat conscientment», va raonar llavors Zorc en parlar de la sanció.

El Dortmund va afegir que el FC Barcelona havia presentat «una oferta que no es correspon amb l'extraordinari rendiment i valor del jugador» i considerava «poc probable» que el traspàs es fes realitat.