Marta Camprubí Barris, de 71 anys, va morir ahir a la seva ciutat, Manresa, després d'una llarga trajectòria lligada a l'esport i a la docència. Era una persona molt coneguda i popular a la capital bagenca, sobretot per la seva tasca de professora d'educació física a l'IES Pius Font i Quer i també per haver practicat natació en la seva joventut al costat de la seva germana bessona Lídia, medalla al mèrit esportiu i morta als 22 anys, el 1968.

De fet, Marta i Lídia Camprubí eren bessones univitel·lines, físicament idèntiques, i totes dues van començar a fer natació des de molt petites. Van estrenar la piscina coberta de Manresa, el 1955, van ser entrenades per l'holandès Cor Braasem i va ser la seva germana Lídia qui va obtenir els èxits més grans. Va morir als 22 anys, el 1968, en un accident de circulació.

Marta Camprubí s'havia mantingut en actiu fins fa poc temps, tant des del punt de vista docent, com esportiu. Era una habitual del torneig de veteranes Isa Muro del CT Manresa, en el qual encara demostrava el bon estat físic que havia tingut sempre.

L'ofici funerari de Marta Camprubí tindrà lloc avui mateix, a la sala Montserrat del tanatori Fontanova de Manresa, a partir de les sis de la tarda.