El Girona, que dissabte debuta a la Primera Divisió rebent l'Atlètic de Madrid a Montilivi, va demostrar ahir que arriba preparat a la cita i va derrotar el Manchester City de Pep Guardiola per 1-0, amb la qual cosa es va endur el Trofeu Costa Brava. Un gol del davanter Cristian Portu al minut 14 va decantar la balança de manera merescuda per al conjunt de Pablo Machín, que es va mostrar superior a un equip anglès que no va lluir l'equip de gala.

Els anglesos només van jugar, respecte de l'equip que va guanyar en el primer partit de lliga al camp del Brighton, amb el central Stones a l'equip titular, i amb Otamendi i Gabriel Jesus sortint des de la banqueta. Sí que van actuar, però, homes importants, com Yaya Touré, Gundogan, Sané, Sterling, Danilo o un dels nous fitxatges, el portuguès Bernardo Silva.

El Girona va iniciar millor el partit, davant del seu públic i amb la nova gespa i la grada suplementària del seu camp, i va anotar l'únic gol del partit després d'una internada d'Aday per la banda esquerra. La seva centrada, a peu canviat, va provocar, després d'una relliscada de Sané, el gol de Portu, que va tenir tranquil·litat suficient per batre Claudio Bravo.

El Girona, que ahir va rebre la bona notícia de la renovació del centrecampista Pere Pons, va estrenar alguns jugadors, com el porter Gorka Iraizoz, que va fer bones aturades a la segona meitat, a part de la tornada del lateral cedit pel Manchester City, Pablo Maffeo, que va ser escollit el millor jugador del torneig.

A la segona part, el porter basc va reaccionar bé a una bona rematada de Sterling abans que Alcalá aconseguís enviar la pilota a córner. Pablo Machín va decidir, aleshores, canviar tot l'equip titular per donar-li descans de cara al partit del cap de setmana i hauria pogut encaixar l'empat, però Bernardo Silva no va ser capaç d'introduir la pilota a la porteria.

L'equip blanc-i-vermell, que conserva el 3-5-2 típic de l'entrenador castellà, sembla que serà un rival incòmode per a la resta dels equips de Primera.