La jove jugadora del Beisbol Club Manresa Abril Tarrés es va proclamar campiona, sense perdre cap partit, de l'europeu de softbol sub-13 que es va disputar durant la primera quinzena d'aquest agost a la localitat de Collecchio, a Itàlia. Es tractava de la sisena edició de l'European Massimo Romeo Youth Trophy, un prestigiós campionat oficial de la Federació Europea de Softbol.

La victòria de la selecció catalana és històrica, ja que arriba en la seva primera participació en el certamen del combinat català. A més, hi van competir equips d'Itàlia, República Txeca, Turquia, Croàcia, Rússia, Gran Bretanya i Espanya.

Abril Tarrés era l'única jugadora del BC Manresa de la convocatòria, ja que la resta eren de combinats propers a Barcelona amb molta tradició en el softbol, un esport semblant al beisbol però sense tanta potència i centrat, sobretot, en la categoria femenina, que tornarà a ser olímpic a la cita de Tòquio 2020. Hi havia set jugadores del CBS Sant Boi, tres del CB Barcelona, dues del CB Viladecans, una del CBS Gavà i una altra de l'Hèrcules de l'Hospitalet.

Final contra les txeques

Les catalanes van arribar a la final davant l'equip SC Merklin, de la República Txeca, al qual van vèncer ja a la primera fase per un clar 14-8, que van tornar a derrotar en el partit decisiu per 6 curses a 1. De fet, el partit va començar molt bé, ja que quatre errades consecutives del conjunt txec van permetre a Catalunya avançar-se per 4-0 sense haver de connectar ni un sol cop. Les centreeuropees van retallar mínimament la diferènica, però la gran feina defensiva va permetre, fins i tot, augmentar la diferència al final del partit. Abril Tarrés va destacar en el torn de bateig, però va ser la seva substituta, Lucía Parrón, qui va establir el resultat definitiu.

En els partits que van dur a la final, a part del triomf davant del Merklin, van guanyar a Moscou (14-2), Turquia (9-2), el Joudrs Navy txec (10-9) i el London Cubs (10-4).