La presumpta vinculació entre el fitxatge del brasiler Paulinho, que serà presentat avui, i els interessos d'una empresa la qual n'és propietari el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, insinuada per alguns mitjans de comunicació, va provocar ahir la reacció irada del club blaugrana. A més, el portaveu de l'entitat, Josep Vives, va denunciar una campanya d'amenaces contra Bartomeu i el seu entorn familiar.

Al migdia, el Barça va emetre una nota per demanar una rectificació d'aquestes informcions, que van difondre una «notícia falsa». De no ser així, «el club iniciarà les corresponents accions legals».

El comunicat del Barça deia que el club havia «efectuat diversos requeriments de rectificació als autors de la informació, així com al mitjà que la va publicar, en la qual s'acusava el president del club, Josep Maria Bartomeu, d'haver fitxat el jugador Paulinho Bezerra en el marc d'una operació per afavorir els interessos de la seva empresa. Davant de la falsedat de la notícia, i del fet que implica la imputació d'un delicte, en cas que no tingui lloc la rectificació, tant el club com el president, a títol particular, iniciaran les cor-responents accions penals. Aquestes també comportaran la petició expressa de les indemnitzzacions que siguin oportunes».

Amenaces denunciades

A més, el Barça, a través de Josep Vives, va denunciar una campanya d'amenaces contra el presidnt del club i el seu «entorn familiar» des de les xarxes socials.

El portaveu, en un comunicat llegit davant de les càmeres del canal oficial del club, Barça TV, va considerar que aquesta és una «campanya de desprestigi artificiosa i manipulada, tenint en compte que la immensa majoria de les mencions no provenien només de fora de Catalunya i Espanya, sinó també de fora d'Europa, i van tenir lloc fora de l'horari local, és a dir, de matinada».

Vives va indicar, també, que la campanya en les xarxes #BartomeuDimissio, que es va convertir en trending topic mundial, no només va implicar el president, sinó que també va afectar tot el seu entorn familiar.