El migcampista brasiler José Paulo Bezerra 'Paulinho' va assegurar ahir, durant la seva presentació com a nou jugador del Barça, que arriba després de recuperar «la confiança» en el seu futbol, gràcies a les dues temporades que ha jugat al Guangzhou Evergrande xinès.

«En la meva segona temporada al Tottenham les coses no van sortir com volia, però vaig acceptar el desafiament del futbol xinès i allà he recuperat la confiança i he guanyat títols», va explicar el migcapmista brasiler.

Paulinho va reconèixer haver estat «molt feliç» al país asiàtic, on ha guanyat dues Superlligues, dues Supercopes, una Copa i una Lliga de Campions d'Àsia. Per aquest motiu, inicialment va tenir dubtes de si fitxar o no per l'equip que dirigeix Ernesto Valverde.

«Què m'ha portat a decidir-me? Doncs que el Barça és el Barça, i no se li pot dir que no. Jugar aquí és fer realitat un somni», va confessar Paulinho sobre la possibilitat d'abandonar el país asiàtic i tornar a una lliga del màxim nivell de competitivitat.

El tercer reforç del Barça aquest estiu, després de Nelson Semedo i del repescat Gerard Deulofeu, es va definir com un futbolista «que arriba amb facilitat al davant», que pot «marcar gols» i que, si el partit ho requereix, també pot «ajudar una mica més en la part defensiva».

«M'agraden els desafiaments i sóc dels que creu que les paraules es demostren amb fets. La pressió? Ja he viscut la pressió en altres clubs. Potser aquí n'hi ha una mica més, però estic preparat. Només he de jugar a futbol i fer bé la meva feina, amb humilitat i els peus a terra», ha afirmat.

Abans de presentar-se en roda de premsa, el paulista va signar el contracte que el vincula al club blaugrana fins al 30 de juny del 2021 i que inclou una clàusula de rescissió de 120 milions d'euros.

Després de l'acte protocol·lari de la firma, Paulinho va saltar a la gespa del Camp Nou amb el 15 a l'esquena i va jugar amb uns nens abans de deixar-se fotografiar pels mitjans gràfics, mentre era aplaudit per mig miler d'aficionats.

Un fitxatge prioritari

Ja a la sala de premsa, l'esperaven el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i el secretari tècnic, Robert Fernández, que va assegurar que el del brasiler era un fitxatge prioritari. «En la primera conversa que vaig tenir amb l'entrenador ja va sortir el nom de José. Buscàvem un jugador com ell, que fos capaç de jugar en les tres posicions del centre del camp i que ens donés coses en situacions compromeses de l'equip. És un jugador amb experiència i que ja coneix l'alta competició», va subratllar.

El secretari tècnic del Barça també va aprofitar per desmentir que l'arribada del migcampista brasiler pugui reduir el protagonisme de Sergi Roberto, amb qui ja han parlat: «És un jugador importantíssim per a nosaltres, vital, que volem que estigui molts anys aquí. Un jugador versàtil, que pot jugar en moltíssimes posicions. Així que, per què li ha d'afectar l'arribada de Paulinho? El final el que busquem és competència».

Respecte a l'arribada de més reforços, Robert va reconèixer l'interès per Ousmane Dembélé, del Borussia Dortmund, i Philippe Coutinho, del Liverpool, però va advertir que la seva arribada depèn de si al final els seus clubs acceptin vendre'ls.

«Són dos jugadors importants que ens agraden, i molt, però no d'ara. Estem negociant amb els seus clubs. Hi ha vies d'acostament i, sobretot, de diàleg, i esperem arribar a una resolució favorable i tancar-lo com més aviat millor», va afirmar Robert sobre els futbolistes pretesos.