Les males xifres dels jugadors de casa nostra a Primera Divisió tenen la seva continuïtat a Segona. També tenint en compte que encara falten dies per tancar el mercat de fitxatges, un sol jugador de casa nostra forma part de les 22 plantilles de la divisió de plata del futbol estatal. Es tracta de l'igualadí Adrià Carmona, que l'estiu passat va fitxar pel Lugo i que continua, de moment, a la formació de Francisco Rodríguez, malgrat que la temporada passada va comptar poc per als gallecs, que només el van fer jugar en tres partits de lliga.

Carmona, format a les categories inferiors del Barça i amb un pas per les del Milan, va arribar a debutar a Primera amb el Saragossa i llavors ha anat donant volts pel Girona, l'Espanyol B, l'Albacete i el Lugo sense trobar cap lloc on consolidar-se als seus 25 anys. Les lesions tampoc no l'han ajudat gaire.

La temporada passada hi va haver quatre jugadors nostres a Segona. A més de l'esmentat Carmona, hi havia Cristian Lobato al Nàstic de Tarragona, però se'n va anar a provar fortuna a l'Sporting Kansas City dels Estats Units; Pol Freixanet, l'últim dels nostres de jugar a Primera, va fitxar a mitja temporada pel Fuenlabrada, de la Segona Divisió B, la mateixa categoria a la qual juga el porter Pau Torres, suplent del Valladolid l'any passat i que va assolir l'ascens amb l'Alabès en l'anterior, que ha decidit acceptar l'oferta del Cartagena, del grup 4.

A part d'aquests dos, i dels esmenats Cesc Clotet i Aitor Ruibal, hi ha altres jugadors de casa nostra a la categoria de bronze del futbol estatal. El navarclí Marc Martínez ha fitxat per un renovat CE Sabadell, després d'abandonar el Llagostera; Èric Montes ha deixat el juvenil del Barça per anar a jugar al Peralada-Girona B, en el qual compartirà equip amb Cesc Clotet, i el gironellenc Oriol Dot forma part del Cerceda gallec, que debuta precisament avui a la categoria.