L'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, ha reconegut que les dues derrotes contra el Reial Madrid en la Supercopa d'Espanya l'han servit «de molt» amb vistes al futur, i ha subratllat que vol «jugar bé per guanyar».

En la prèvia de l'estrena de la lliga contra el Betis, el preparador extremeny ha assegurat que li agradaria tancar la plantilla «com més aviat millor», per saber amb els jugadors amb què comptarà al llarg de la temporada i ha explicat que el Barça ha de ser «un grup compacte» per poder ajudar Leo Messi.

«Els dos partits contra el Reial Madrid m'han servit de molt i ens serveixen de molt. Han estat dos matx perduts en els quals, per moments, hem tingut una bona i una mala cara. Sabem que hem d'aprendre moltes coses», ha assenyalat en roda de premsa Valverde.

Per a això, el tècnic de la primera plantilla blaugrana ha apuntat que l'equip ha d'adaptar-se al perfil dels seus futbolistes. «Hem de trobar el nostre camí en funció dels jugadors que tenim», ha afirmat el preparador extremeny, qui ha precisat que li agradaria tenir un planter «d'acord amb les exigències» d'un club com el Barcelona.

En aquest sentit s'ha mostrat una mica contrariat amb el fet que, a 19 d'agost, la primera plantilla no estigui tancada, si bé ha subratllat que és quelcom habitual al futbol actual.

«M'agradaria que fora així i tenir els equips al començament de la pretemporada per treballar, anar jugant partits i poder treballar els mecanismes necessaris per afrontar la competició», ha afegit.

Amb Neymar da Silva en el París Saint-Germain -«la seva baixa ens ha fet canviar de guió», ha dit- i Luis Suárez, baixa per una lesió al genoll, Leo Messi serà demà la referència en atac.

En aquest sentit, Valverde ha insistit en la necessitat de potenciar les virtuts del davanter argentí: «És el millor jugador del món, és la sort que tenim. Entre tots l'hem d'ajudar en el camp, trobar el joc perquè ell se senti a gust i pugui fer el seu joc i fer brillar als seus companys. Les mirades se centren en ell, però tots hem de ser un grup compacte perquè ens ajudi».

El matx davant l'equip andalús estarà marcat pels atemptats terroristes que dijous passat van deixar a Catalunya catorze morts i més d'un centenar de ferits, cosa que, segons Valverde, «et fa reflexionar què n'és de relatiu tot quan tens problemes».

«No tenim por i hem de fer front tots a aquestes circumstàncies i la millor manera és continuar endavant. Sabem que tots som víctimes potencials en un moment determinat. No ho controles, però el que no podem fer és amagar-nos», ha reflexionat.

Sobre el Betis, entrenat per Quique Setién, l'extècnic de l'Athletic Club espera un rival «valent» que els sotmetrà a una «pressió molt alta".

Per això, ha puntualitzat que l'única manera de sumar els tres punts demà és a través del bon joc. «Allò prioritari és guanyar i jugar bé. No sé com es guanya jugant malament», ha indicat.

Finalment, el tècnic blaugrana ha reconegut que Andrés Iniesta, que arrossega molèsties a causa d'una contusió, no s'exercitarà a l'entrenament d'aquest dissabte.

Sí que estarà, en canvi, Gerard Piqué, amb molèsties en l'adductor, si bé no es decidirà si entra a la llista de convocats fins després de l'entrenament.