Un Barcelona encara en construcció va recuperar part de la seva autoestima amb una fàcil victòria (2-0) davant el Betis, que va poder portar-se una golejada molt major, si Adán i els pals no s'haguessin interposat en el camí d'un gran Leo Messi.

Després de la pobra imatge oferta en la Supercopa d'Espanya, els de Ernesto Valverde li devien un bon partit al Camp Nou. També a la copejada ciutat de Barcelona i a aquests 56.000 valents que es van apropar a l'estadi per cridar «No tinc per», després dels atemptats terroristes del dijous passat.

I enmig d'aquesta atmosfera carregada d'emotivitat, va saltar el Barça al terreny de joc, disposat a buscar el partit des del primer minut, pressionant mes a dalt que mai, ofegant a un Betis incapaç de creuar al camp rival amb la pilota controlada.

Fins que, passada la mitja hora, un combinació entre l'astre argentí i Deulofeu acabava amb una assistència des de la dreta del canterano a Messi que acabaria al fons de la xarxa.

No obstant això, el crack de Rosario no arribaria a tocar la pilota, sinó el bètic Tosca, en el seu intent desesperat d'evitar la rematada a gol del rival.

Aleshores, el Betis ja havia començat a despertar una mica i a superar la pressió local en alguna tímida contra. El conjunt sevillà va ser a punt d'empatar en la jugada següent.

Sergio León es plantava sol davant Ter Stegen i, quan començava a armar la cama dreta per batre al porter local, Mascherano li robava la pilota des d'enrere, en la jugada més clara dels andalusos en tot el xoc.

La rèplica del Barça va arribar segons després: Arrencava Deulofeu per la dreta i culminava Sergi Roberto col·locant el 2-0 en el marcador.

Va sentir que tenia ja el partit resolt un Barcelona que va sortir amb una marxa menys en la segona meitat. Va entrar el xoc en una fase anodina fins que Messi va aparèixer de nou.

Del Betis, no va haver-hi notícies fins que un error de Sergi Roberto va deixar solament a Nahuel davant Semedo, però el migcampista va preferir provar des de lluny, abans d'encarar al blaugrana, i la pilota es va marxar molt desviat.

Enmig del clar domini blaugrana, va aparèixer Joaquín, per posar per primera vegada en alerta a la defensa local a la recta final, però la seva jugada va acabar amb un tir defectuós de Fabián.

Fitxa tècnica

2 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Mascherano, Umtiti, Jordi Alba (min.86; Rakitic, Sergio Busquets, Sergi Roberto; Messi, Paco Alcácer (Denis Suárez, min.82) i Deulofeu (Aleix Vidal, min.71).

0 - Betis: Adán; Barragán, Mandi, Feddal, Tosca; Camarasa (Fabián, min.78), Guardado, Joaquín, Narváez (Javi García, min.68), Nahuel (Francis, min.71); i Sergio León.

Gols: 1-0: Tosca (p.p.), min.36. 2-0: Sergi Roberto, min.38.

Àrbitre: Trujillo Suárez (Comitè de Tenerife). Va mostrar targeta groga a Jordi Alba (la meva.52), Nahuel (min.63) i Digne (min.90).

Incidències: Partit de la 1ª jornada de LaLiga Santander, disputat en el Camp Nou davant 56.480 espectadors. Abans del duel, es va guardar un minut de silenci pels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils.

Els jugadors del Barça van canviar avui el seu nom pel de 'Barcelona' en el dors de les seves samarretes i els del Betis van saltar al camp amb una que posava 'El Betis amb Barcelona'.