L'ICL Manresa va anunciar el fitxatge per tres temporades del jove Álex Mazaria, que les últimes cinc temporades ha jugat al planter del Barça. Aquest ala pivot gallec, de 20 anys i 2,08 metres, farà la pretemporada amb el primer equip i jugarà habitualment amb el vinculat, el Bàsquet Martorell, a la LEB Plata.

«Estic molt il·lusionat davant la idea de passar a formar part d'un club històric com és el Bàsquet Manresa, i espero poder donar el millor de mi mateix per continuar creixent com a jugador i ajudar el club a aconseguir el màxim d'èxits possibles», declarava Mazaira a la seva arribada a Barcelona.

El jove gallec arriba al Nou Congost després de cinc temporades al planter del Barça: una com a cadet, dues com a júnior i les dues últimes al Barça B, a la LEB Or. En els 25 partits que va disputar aquest darrer curs, Mazaira va jugar una mitjana de 10 minuts, en els quals va aconseguir 3 punts i 1,6 rebots per partit.

El responsables de formació de l'ICL, Pere Romero, destaca que «tant el club com el jugador hem apostat per créixer junts. És un 4 obert, tirador, que ja ha tingut minuts en les categories LEB i aquest estiu ha jugat amb la selecció sub-20, per tant l'Aleix Duran el coneix bé. Esperem que segueixi progressant físicament i tècnicament combinant els entrenaments del primer equip amb minuts de joc al Martorell, on tindrà un rol important en l'equip vinculat».

Tercera incorporació de futur

L'ICL Manresa ha aprofitat l'ascens del seu vinculat a la LEB Plata per reforçar l'aposta de planter amb jugadors que, a mig termini, puguin aspirar a guanyar-se un lloc en el primer equip. És per això que, a més d'Álex Mazaira, el club manresà ha fitxat també al base mataroní Dani García (19 anys), procedent de l'Hospitalet i que signa per cinc anys, i l'ala navassenc Nil Brià (20 anys), que ha signat per quatre temporades després de deixar l'Andorra.