L'aler internacional hongarès Adam Hanga (28 anys i 1,99 metres) jugarà al FC Barcelona les tres pròximes temporades, segons ha fet oficial el club català després d'arribar a un acord amb el Baskonia, anterior club del jugador.

El Barcelona va apostar fort per Hanga des del primer moment amb una oferta per tres temporades i 7,5 milions d'euros bruts. El Baskonia va igualar l'oferta encara que el jugador va manifestar el seu desig de deixar el club alabès i fitxar pel català.

Per a això accepto l'oferta vitoriana i amb la qual cosa advertia que no anava a jugar en un equip a l'estranger. A més, va denunciar davant l'ACB que el Baskonia li devia certes quantitats dels seus contractes anteriors, demostrant de nou el seu descontentament amb el club.

El Baskonia va començar demanant 1,5 milions d'euros com traspàs, però el Barcelona va oferir amb prou feines 200.000. Es va obrir una negociació per les dues parts, que va durar gairebé un mes i les pretensions alabesistes es van reduir a uns 400.000 euros que és la quantitat que ha pagat el club català.

Adam Hanga va arribar a Espanya en la temporada 2011-12 per jugar en el Manresa Bàsquet on va estar dues temporades. En la 2013-14 era fitxat pel Baskonia i després d'una primera temporada discreta, era cedit, en la 2014-2015 a l'Avellino italià.

Va retornar a Vitòria a final de maig del 2015 per jugar l'últim partit de fase regular i els tres partits de playoff de quarts de final davant Unicaja, que els va eliminar.

En les dues següents temporades, la seva actuació tant a la lliga Endesa com en l'Eurolliga, l'han convertit en un dels alers més cobejats del mercat. Elegit el millor defensor de l'Eurolliga en la temporada passada és el jugador franquícia del projecte de futur de Sito Alonso, el seu entrenador l'última campanya.