El pilot de Sant Salvador de Guardiola Simeó Ubach es va poder estrenar, per fi, com a pilot del Campionat del Món de motocròs. Va ser a la primera prova del certamen, que va tenir lloc a Uddevalla (Suècia), on va obtenir una 31a i una 30a posicions, respectivament, en les dues voltes que s'hi van disputar. Això li va valdre acabar en trentè lloc.

Ubach pren part a la categoria MX2 i en la primera jornada ja va ser 29è a la cursa de qualificació, aquella que, com el seu nom indica, serveix per agafar posicions de cara a les dues mànigues de diumenge i poder competir a les proves grans.

El fet de poder ser present a les curses de diumenge ha servit a Ubach per lluitar, cara a cara, amb els millors especialistes de moment i adaptar-se a nous elements que deparen les curses d'aquest tipus. Entre aquests competidors hi va haver el guanyador de les dues mànigues, el nord-americà d'Husqvarna Thomas Covington, que va aconseguir un avantatge mínim de 55 mil·lèsimes respecte del segon classificat, el suís Jeremy Seewer. La tercera posició del podi va recaure en el letó Paulss Jonass.

Les dificultats del pilot privat

Ubach va declarar que «estic satisfet de com han anat les coses, ja que era la meva primera participació al Campionat del Món i el balanç és força positiu des de molts punts de vista. Com a experiència ha estat fantàstic poder competir amb els millors. A més, he tingut bones sensacions en tot moment, m'he trobat a gust i he millorat cada vegada que he pujat a la moto».

El pilot bagenc va voler destacar que «jo era l'únic que corria de forma totalment privada, sense formar part d'un dels equips habiutals de la categoria. Aquesta circumstància li dóna, a més, un valor afegit al que hem fet aquí i també al suport de la meva família». Les dues mànigues «han anat força bé i crec que fins i tot ho hauria pogut fer molt millor, però el resultat i la posició no eren el més important. Es tractava de viure aquesta experiència i d'aprendre tant com fos possible. Des d'aquest punt de vista podem estar molt contents».

De cara al futur, «el camí per recórrer fins a arribar a ser un dels pilots destacats del campionat encara és un pèl llarg, però he constatat que tampoc no hi sóc gaire lluny i que amb treball, esforç i mitjans adients es poc aconseguir».

Aquesta cursa del mundial, a més, li pot anar molt bé, segons la seva opinió, per afrontar la recta final del Campionat d'Espanya de MX2.