El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) va desestimar ahir el recus d'apel·lació presentat pels russos Valentin Balaknitxev i Alexei Melnikov i del senegalès Para Massata Diack, i va confirmar la suspensió a perpetuïtat que els va imposar el 7 de gener del 2016 la comissió ètica de la Federació Internacional d'Atletisme per corrupció.

Balaknitxev, expresident de la Federació Russa d'Atletisme i extresorer de la IAAF (Federació Internacional d'Atletisme), Melnikov, antic entrenador cap de marxa i fons a l'atletisme rus, i Diack, exassessor de la IAAF en matèria de mercadotècnia i fill de l'aleshores president de la IAAF, Lamine Diack, no podran exercir cap càr-rec relacionat amb l'atletisme. Tots tres havien estat condemnats per corrupció.

El president de la IAAF, el britànic Sebastian Coe, va comunicar, en una nota de premsa, que la IAAF «celebra la decisió del TAS de desestimar les apel·lacions contra la resolució de la comissió ètica de la IAAF del 7 de gener». Segons ell, «la resolució llança un clar missatge que qualsevol que intenti corrompre el nostre esport serà conduït davant de la justícia». Segueix així la croada de la federació atlètica contra els casos de corrupció que l'han assetjada les últimes dècades.