El seleccionador de bàsquet, Sergio Scariolo, va anunciar ahir els 12 integrants que disputaran l'Eurobasket a partir de 31 d'agost. I entre les novetats de l'equip hi ha el pivot targarí Pierre Oriola, format al Bàsquet Manresa i que aquest estiu ha fitxat pel Barça procedent del València.

Scariolo va descartar ahir l'escorta Xavi Rabaseda i el pivot Sebas Saiz i, d'aquesta manera, va definir l'equip que defensarà el títol europeu. Una plantilla plena d'absències, això sí. Oriola és un dels 12 escollits perquè a la posició d'ala-pivot hi ha la baixa de Nikola Mirotic. El jugador d'origen montenegrí va renunciar a l'Eurobasket perquè estava pendent de la seva renovació amb els Chicago Bulls de l'NBA.

A més, Espanya té diverses baixes per lesió. La més recent, la de Sergio Llull. L'exmanresà es va lesionar el genoll dret en el segon amistós de preparació i estarà sis mesos de baixa. A més, el barcelonista Pau Ribas es va lesionar també durant l'inici de la preparació. I Víctor Claver, un fix els darrers anys, va acabar la temporada lesionat amb el Barça.

L'altre exjugador del Bàsquet Manresa confirmat per disputar l'europeu és el lituà Marius Grigonis. L'ala, que aquesta estiu ha marxat de l'Iberostar Tenerife a l'Alba de Berlín, és un dels 12 escollits pel seleccionador Dainius Adomaitis.

El Barça confirma Hanga

Un altre dels jugador amb passat a Manresa que disputarà l'europeu és Adam Hanga. La llista final d'Hongria encara no s'ha fet oficial. Mentrestant, sí que s'ha fet oficial l'arribada de l'ala al Barça procedent del Baskonia.

Hanga jugarà al Barça les tres pròximes temporades després de l'acord entre el club català i el basc. Els blaugrana van apostar fort per Hanga amb una oferta per tres temporades i 7,5 milions d'euros que el Baskonia va igualar gràcies al dret de tanteig. Però el desig del jugador de fitxar pel Barça ha obligat el Baskonia a negociar la seva sortida.