Francisco Roca va comunicar ahir als clubs de l'ACB la seva decisió de no continuar com a president executiu de l'associació. La seva sortida tindrà lloc quan acabin els tres mesos de preavís estipulats per contracte. L'etapa de Roca com a màxim dirigent ACB s'acabarà el proper 22 de novembre, tres anys i mig després de la seva elecció, el maig de 2014.

En aquest temps l'ACB, explica en una nota, «ha canviat el seu model d'explotació televisiva, ha arribat a un acord amb Movistar+ per a la retransmissió en HD de tots els partits de la competició. Econòmicament, en aquest període l'associació pràcticament ha doblat els seus ingressos centralitzats d'explotació i gairebé triplicat el repartiment als clubs».

En una carta dirigida als clubs, Roca, que acabava mandat el maig del 2018, explica la seva decisió: «Durant el transcurs de la present temporada 2017-18 l'ACB haurà de prendre decisions importants de cara a definir el seu futur a curt i mitjà termini».

«Estic convençut», afegeix, «que aquest procés no ha d'estar dirigit per un president que s'acosta al final del seu mandat, sinó per la persona que lideri l'ACB en els propers anys i que a més ho pugui fer des d'una renovada unitat entre els clubs associats». Roca ofereix la màxima col·laboració en la transició a una nova presidència».