Cinc equips de Manresa, el Centre d'Esports, amb la formació B de Tercera Catalana, el Gimnàstic, amb els juvenils, la Pirinaica, el Pare Ignasi Puig i la Balconada, a més del CF Navarcles com a club convidat, lluitaran des d'avui, al Nou Estadi de Congost, per endur-se la nova copa del Torneig Interbarris, una iniciativa sorgida a mitjan dècada passada i que ha viscut diferents moments, vinculats a la Festa Major de Manresa.

D'aquesta manera, avui al vespre es disputaran dos triangulars, amb partits de 35 minuts cadascun, que determinaran els campions dels grups que s'enfrontaran dilluns en la final, prèvia al partit de festa major entre el CE Manresa i el Terrassa.

El regidor d'esports de la ciutat, Jordi Serracanta, va destacar el torneig com «una oportunitat per als nostres clubs de presentar les formacions de cara a la temporada que ja és a punt de començar», i va destacar el futbol com a esport capital en la festa major, ja que és dels primers que comencen la competició regular.

El delegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella, va explicar el mecanisme del torneig i també les tres etapes que ha viscut. «Entre el 2005 i el 2009 hi va haver el naixement, amb tot d'equips no necessàriament dels clubs de la ciutat. Entre el 2012 i el 2017 vam viure sis edicions ja amb la intervenció de la federació, i a partir d'aquest any, en què volem que hi hagi un creixement», no tan vinculat al nombre d'equips, sinó a l'ajut privat que el torneig pugui rebre en els propers anys.

Per això, s'ha instaurat una copa al peu de la qual hi ha els campions des del 2011: el Pare Ignasi Puig en tres ocasions (2012, 14 i 16), la Pirinaica (2013) i el Gimnàstic (2015). No hi apareix, però també s'ha documentat, la victòria de la Balconada, el 2011. El representant del PI Puig, Francesc Álvarez, que va assistir ahir a la presentació, es va comprometre a construir el palmarès des del 2005 durant els propers mesos i va tots recordar els clubs fundadors.