Menys de dues setmanes abans de la darrera prova de les Scott Marathon by Taymory de la temporada, que es durà a terme a Aguilar de Segarra el diumenge 10 de setembre i decidirà els guanyadors de la competició, ja estan definits els recorreguts de les dues modalitats. La marató o XCM tindrà una distància de 64 quilòmetres, i la XCC o Ral·li en tindrà 38.

En la categoria elit, Francesc Guerra (Buff-Scott MTB Team) va aconseguir la victòria matemàtica després de la prova de Girona, mentre que en les altres categories encara queda molt per decidir-se. En fèmines, Veerle Cleiren (Surcamos-Montbike) té un ampli avantatge respecte als seus rivals i li valdrà amb un bon resultat. En la modalitat de XCC masculina, Marc Vallès lidera amb una renda important, mentre que en la femenina es preveu una lluita intensa i emocionant.

A més, la prova d'Aguilar de Segarra serà la penúltima de la Copa Catalana de Marató, on prenen part el santfruitosenc Guillem Muñoz, el bagenc Roger Argelaguer i el baganès Joan Llordella, tots ells amb opcions d'endur-se el títol. El recorregut s'aproparà a diferents racons de gran bellesa prop de la zona de la localitat i de la comarca del Bages.