El Gimnàstic de Manresa i el Reial Madrid signaran les properes hores un acord segons el qual l'entitat blanca tindrà prioritat a l'hora d'escollir els jugadors més interessants del planter del club bagenc. A principi de setmana va sortir la informació segons la qual el pacte ja havia estat signat, però fonts del club escapulat van explicar a Regió7 que aquest contracte se signarà entre avui i demà, i que arriba després d'unes ràpides negociacions. També, que aquest acord no implica l'exclusivitat, ja que el Gimnàstic continuarà col·laborant i cedint jugadors joves a d'altres clubs com havia fet fins ara, com el Barça i l'Espanyol, i que seran el futbolista i els seus pares els que tindran l'última paraula sobre on encaminar les passes esportives.

Amb el representant d'Asensio

Així, segons fonts del club manresà, les negociacions arriben gràcies a la feina duta a terme per la direcció esportiva de l'entitat, al capdavant de la qual hi ha Sergi Martínez. El Reial Madrid hi va contactar, i en les converses també hi ha intervingut el representant de jugadors argentí Horacio Gagliotti, conegut, entre d'altres, per ser l'agent de la jove estrella blanca Marco Asensio.

Segons el Gimnàstic, aviat es va veure la predisposició del club blanc a l'hora de col·laborar i d'anar tancant acords. Les converses les va dur un dels homes forts en la parcel·la dels equips de base del Reial Madrid, l'exlateral esquerre Jesús Solana, i ja s'ha arribat a un acord que es refrendarà a final d'aquesta mateixa setmana.

El Madrid ja té la nota feta

D'aquesta manera, el Reial Madrid té previst de fer-ho oficial en els propers dies. Regió7 ha pogut accedir a la nota que els blancs donaran a conèixer a través de les seves xarxes socials, on s'explica que «tots dos clubs segellaran un acord de col·laboració per al futbol base, que generarà sinergies com un seguiment i control dels jugadors del Club Gimnàstic de Manresa, proves i partits amistosos entre tots dos clubs».

La nota diu que l'acord tindrà lloc «aquesta setmana» i que el Reial Madrid tindrà «prioritat a l'hora de dur a terme proves i posteriors incorporacions, a més de la realització de concentracions i partits amistosos tant a les instal·lacions del Club Gimnàstic de Manresa com a Valdebebas, entre els seus equips de base».

Els tècnics també seran formats

Un dels punts interessants per al Gimnàstic serà la formació «dels tècnics de tot el planter, ja que aquest acord inclou la possibilitat d'assistència a Madrid, per visualitzar entrenaments i formacions». El club madridista, que opina que aquest pacte «farà que el valor del planter del Gimnàstic de Manresa i del club creixi exponencialment», destaca també que aquest és «un salt qualitatiu perquè l'objectiu és tenir els millors jugadors, i això servirà per potenciar el projecte encara més».

El Madrid també detalla que, darrere d'aquest acord, hi ha «diversos mesos de feina, amb l'elaboració d'aquest projecte de col·laboració entre clubs i l'anàlisi del potencial del planter del Club Gimnàstic de Manresa».

Des de l'entitat escapulada també s'explica que, a part d'aquestes partides destacades, també hi haurà una compensació econòmica important en cas d'adquisició d'un jugador del planter escapulat, i que hi haurà beneficis per a l'entitat, com ara la cessió de material esportiu».

Prioritat, no exclusivitat

Des del Gimnàstic també s'ha fet al·lusió al fet que sigui un acord de prioritat i no d'exclusivitat. Així, fonts del club han explicat que «la nostra intenció és continuar tenint contacte amb els clubs amb els quals fins ara havíem treballat. Fins aquest moment no hi havia cap acord d'aquest estil amb el Barça o l'Espanyol, amb els quals col·laboràvem més, però tampoc amb altres equips als quals han anat jugadors de casa nostra, com ara el Celta, l'Almeria o el Vila-real, entre d'altres».

Des de l'entitat s'explica que «al final de tot, el Madrid serà el primer que rebrà informació sobre els jugadors i segurament tindrem molts tècnics i controladors seus als nostres partits a partir d'ara, però la decisió sempre és del jugador i de la família. Si per motius de llunyania no volen anar a Madrid i prefereixen una altra destinació i reben una oferta, se'ls respectarà en tot moment».

El club també explica que l'equip amb qui fins ara hi havia més relació i s'enduia més jugadors del planter del Gimnàstic, el Barça, «va ser informat d'aquest interès del Reial Madrid i no li va fer gaire gràcia, però tampoc no va fer res» per millorar l'oferta, amb la qual cosa el club bagenc va suposar que la situació «ja li estava bé. Nosaltres volem continuar col·laborant amb el Barça i amb tots els altres, però també hem de mirar pel nostre benefici».

El Gimnàstic és un club de formació que sol aportar una quinzena de jugadors a equips de primera línia. Del seu planter va sorgir Pep Guardiola, exjugador i extècnic del Barça.