L'equip espanyol, dirigit per Sergio Scariolo, és el gran favorit per obtenir la medalla d'or en l'Eurobasket, que es posa en marxa aquest migdia i que es durà a terme en quatre països diferents: Finlàndia, Israel, Romania i Turquia, on es disputarà la fase final del campionat. Les seleccions de França, Sèrbia i Lituània es perfilen com els màxims rivals del conjunt estatal per a les medalles.

Espanya, que es va imposar en tres dels darrers quatre campionats d'Europa, està enquadrada en el grup C i debutarà demà a partir de les 16.45 hores davant Montenegro, que té Nikola Vucevic, el pivot dels Orlando Magic, com el seu jugador més destacat. Altres noms importants del primer rival dels d'Scariolo són Bojan Dubljevic, del València, i Tyrese Rice, encara jugador del Barça. Els altres equips del grup són Croàcia, la República Txeca, Hongria i l'amfitriona Romania, una de les seleccions més fluixes del campionat.

En el grup A, que es durà a terme a Finlàndia, els favorits són França, Grècia i Eslovènia; per la seva banda, Polònia, Islàndia i els amfitrions lluitaran, en teoria, per la quarta plaça del grup, l'última que dóna accés als vuitens de final. En el B, amb seu a Tel-Aviv, el conjunt més destacat és Lituània, finalista de l'últim europeu. Ucraïna, Geòrgia, Itàlia i Alemanya són els altres quatre conjunts del grup. Per últim, en el D competiran la Gran Bretanya, Rússia, Sèrbia, Letònia, Turquia i Bèlgica, a l'Ülker Sports Arena d'Istanbul.

Un europeu ple d'absències

Els espanyols Sergi Llull i Nikola Mirotic, els serbis Milos Teodosic i Nikola Jokic, els francesos Nicolas Batum i Rudy Gobert, els turcs Omer Asik i Enes Kanter o els grecs Giannis Antetokounmpo i Kosta Koufos seran algunes de les grans estrelles del continent que no seran a l'Eurobasket per diferents motius.