Tot i que el període de fitxatges a la lliga espanyola en el mercat d'estiu es tanca la propera matinada, sembla complicat que el brasiler Phillipe Coutinho arribi al Barça. Almenys aquesta era la impressió ahir, quan es coneixia que el Liverpool, equip de procedència del brasiler, s'havia quedat sense la possibilitat de fitxar el jugador que desitjava, el francès Thomas Lemar, del Mònaco.

Segons es va anar sabent ahir a la tarda, l'Arsenal, que el dia anterior havia venut Oxlade-Chamberlain als reds i que necessita contractar futbolistes per recuperar-se d'un nefast inici de campanya a la lliga, va fer una oferta al Mònaco per fitxar Lemar que superava de 20 milions d'euros la que li havia fet el Liverpool. Tots dos equips es van posar d'acord, però el jugador va negar-se a anar a l'Arsenal, ja que tenia un acord amb el club d'Anfield. Aquest encallament de les negociacions, ahir abans de la mitjanit, termini estipulat per fer fitxatges a Anglaterra, suposava que Lemar es quedava al Mònaco i que el Liverpool no disposaria de l'home que podia fer anar Coutinho al FC Barcelona.

Així, sense disposar de substitut, almenys ahir a la nit, el més normal és esperar que el Liverpool no vengui Coutinho i que el Barça no tingui el jugador pel qual ha lluitat tant tot l'estiu. El brasiler haurà jugat aquesta matinada contra l'Equador en partit de classificació per al mundial.Més fronts oberts

Si es confirma que Coutinho no va al Barça, el club blaugrana haurà d'anar a contrarellotge per assegurar tot un seguit de transaccions que ahir no havia aconseguit dur a terme. De fet, només se'n va sortir amb la cessió de Douglas al Benfica, tot i que no s'estalvia de continuar pagant una part de la fitxa del jugador.

De la resta de temes oberts, ahir va córrer la brama que el Barça podia fitxar el davanter del Leicester Riyad Mahrez, que algú havia vist a la capital catalana. La realitat és que l'algerià sembla que tindria molt avançada la seva sortida al Chelsea per 45 milions d'euros.

L'altre possible fitxatge, el de l'argentí Ángel di María, també continuava a l'aire, malgrat que hi havia possibilitats després del fitxatge de Mbappé pel PSG. L'argentí, que també haurà disputat un partit de mundial aquesta matinada a l'Uruguai, podria arribar per uns 50 milions d'euros, tot i que és complicat que hi hagués bona relació amb el PSG després del cas Neymar.

Una altra cosa són les sortides. Dos dels homes que una gran quantitat d'aficionats del Barça voldrien veure fora de la plantilla, Arda Turan i André Gomes, encara eren a dins. El turc sembla poc disposat a anar al Galatasaray, tot i que dies enrere s'especulava amb l'oferta d'un Mònaco que disposa de diners i que ha de refer l'equip després de les marxes d'homes com Mbappé, Mendy o Bakayoko. Pel que fa al portuguès, es tornava a parlar del rebuig d'una oferta de més de 30 milions d'euros de la Juventus, i podria ser desitjat per clubs de la lliga anglesa com el West Ham.

Bojan, a l'Alabès

El que sí que es va confirmar ahir va ser la cessió de Bojan Krkic a l'Alabès de part del seu club d'origen, un Stoke City que ha fitxat Jesé i que ja no compta amb ell. Bojan ha jugat a la Roma, al Milan, a l'Ajax, a l'Stoke City i al Mainz després d'haver deixat el Barça l'estiu del 2011.