Al final, ni un, ni dos. Cap. Tot i les paraules de Robert Fernández, el secretari tècnic del Barça, durant la presentació d'Ousmane Dembélé de dilluns passat, que el club portaria una nova cara i possiblement dues abans del tancament del període de fitxatges, els blaugrana van tancar en fals un període en què no s'han complert les expectatives ni d'entrada ni de sortida de jugadors.

Així, el club va estar intentant fins al final l'impossible, el que ja se sabia des del dia anterior, que el Liverpool no deixaria anar Philippe Coutinho, que seguia amb desencant la situació des de la concentració de la selecció brasilera al seu país. Els reds no van poder fitxar dijous el jugador que desitjaven, el francès Thomas Lemar, ja que l'Arsenal s'hi va posar pel mig i va fer una oferta més alta que el club del centrecampista, el Mònaco, va acceptar. Lemar, però, no va voler anar a l'Arsenal, ja que no juga Champions, i el Liverpool va quedar sense substitut de Coutinho. Ahir, per tant, es va seguir quadrant malgrat una oferta del Barça que, segons algunes fonts, podria haver arribat als 160 milions d'euros. El Liverpool va dir que no deixaria marxar el jugador fins l'estiu vinent i el va inscriure a la Lliga de Campions.

Plans B fracassats

Com que no podia arribar Coutinho, tot i que es va seguir intentant, es van provar de fer realitat plans B, i el següent a la llista era l'argentí Ángel di María, una possibilitat que despertava una forta oposició entre l'afició, ja que es pagava al PSG, el club que havia abonat la clàusula de Neymar. Al final, tot i ofertes que van poder arribar a ser de 50 milions d'euros, el traspàs tampoc no es va consumar, i a dos quarts d'onze de la nit el club va comunicar que no hi hauria més moviments. Avui, Robert i el director d'esports professionals del Barça, Albert Soler, intentaran explicar què ha passat en un mercat en què han arribat Deulofeu, Semedo, Paulinho i Dembélé i en què, sobretot, ha marxat Neymar.

Munir, a l'Alabès

Pel que fa a les sortides, un altre fracàs. Només s'ha aconseguit cedir Douglas al Benfica i ahir, Munir a l'Alabès, amb la qual cosa tots dos continuen sent propietat del Barça, on tornaran el proper estiu. En canvi, l'entitat barcelonista no s'ha pogut treure de sobre el turc Arda Turan, que no compta per res per a Valverde, ni André Gomes, cada cop més discutit per l'afició pel seu nul rendiment. A més, Vermaelen queda com a quart central.