Els empresaris i socis del FC Barcelona Agustí Benedito i Lluís Geli van lliurar ahir un escrit a les oficines del club per sol·licitar les paperetes per iniciar una moció de censura contra la junta directiva actual, presidida per Josep Maria Bartomeu, que es podria celebrar el 2 d'octubre.

A partir d'ahir, el club blaugrana té cinc dies hàbils per lliurar les paperetes i, una vegada els promotors les reculllin dins d'aquest termini, tindran la tasca de reunir en catorze dies hàbils un total de 16.570 firmes, les resultats del 15% de l'actual cens blaugrana.

Segons Benedito, «el repte és enorme, però crec que en aquest moment ho podem aconseguir. Estic seguir que en aquest moment existeixen entre 20.000 i 50.000 socis del Barça que coincideixen amb mi que l'única manera de sortir d'aquest embolic és que aquesta junta directiva dimiteixi».

Qui va ser candidat en els dos últims comicis electorals va fer aquestes declaracions després de presentar la documentació que diu que vol iniciar el procés de firmes per poder efectuar el vot de censura. Si aconsegueixen les firmes requerides, el Barça haurà d'organitzar un referèndum perquè es voti aquesta proposta, que podria acabar amb la destitució automàtica de tota la junta i, en conseqüència, la celebració de noves eleccions, si la massa social l'abona amb el 66,6% dels vots favorables.

Els promotors començarien a comptar els dies hàbils a partir del 12 de setembre, i el darrer seria el 2 d'octubre, tenint en compte que, davant de l'Espanyol, dissabte 8, no és dia hàbil. Hi entrarien un total de quatre partits per poder recollir les firmes.