La igualadina Laura Orgué va aconseguir la matinada d'ahir la victòria en la cursa del quilòmetre vertical The Rut, a l'estat de Montana, als Estats Units, per segona vegada consecutiva. Orgué va guanyar aquesta prova emblemàtica, que té lloc al Big Sky Resort d'aquesta zona de l'oest del país nord-americà.

Després d'assegurar la victòria, Orgué va manifestar que «estic contenta. No hi havia la competència habitual i, per tant, la victòria ha estat més fàcil que en altres oportunitats, fet que m'ha permès escoltar-me més a mi mateixa durant la cursa. M'he trobat bé, encara que la competició era en alçada i no havia treballat bé l'aclimatació».

Per a Orgué, «sens dubte aquesta victòria és una bona motivació per a la Sky Race de demà. A més, ha fet molt bon temps i he pogut gaudir de la cursa». Orgué va vèncer amb un temps de 54 minuts i 29 segons i va aconseguir una diferència de més de catorze minuts respecte de la segona classificada, la nord-americana Jennifer Kunzman (1.08.38).

La prova, a més, va servir per aclimatar-se a la zona. Els mil metres de desnivell vertical en un recorregut de 5,52 quilòmetres i una cota màxima de 3.341 metres li havien de servir per preparar la cursa llarga de la matinada passada, de 28 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 2.375 metres i que coronarà el cim de l'icònic Lone Peak, de 3.400 metres d'alçada.