La selecció d'Alemanya es va exhibir ahir davant Noruega amb un contundent 6-0 amb el qual va assegurar-se la repesca i va fer un pas més cap a la classificació directa per al Mundial de Rússia, en una jornada en què Anglaterra va guanyar 2-1 Eslovàquia i, com el conjunt alemany, és a un pas d'arribar a la màxima competició del futbol mundial.

El quadre que entrena Joachim Löw no va perdonar al seu rival. Va ser un festival i va passar per sobre de Noruega gairebé sense despentinar-se, amb un golàs d'Özil i amb els gols de Drexler, Mario Gómez, Werner en dues ocasions i de Goretzka. La mitja dotzena de gols alemanys van confirmar als homes de Löw en la primera posició del grup C, cinc punts per sobre d'Irlanda del Nord, l'únic equip que podria prendre-li el liderat amb una carambola.

Anglaterra també és en una bona situació per arribar de manera directa al Mundial. Ahir, va patir més que Alemanya per guanyar el seu partit, però finalment va aconseguir una victòria molt important a Wembley davant Eslovàquia, que es va avançar al marcador en el tercer minut per mitjà de Lobotka. Abans del descans, Eric Dier empatava amb una bona rematada després d'un córner servit per Marcus Rashford, autor del gol definitiu.

A falta de sis punts per disputar, Anglaterra en té cinc de distància sobre Eslovàquia i sis sobre Eslovènia, que va golejar 4-0 a Lituània. Escòcia, que va poder amb Malta (2-0), disputarà un duel d'infart a Glasgow la propera jornada: s'enfrontarà a Eslovàquia, que només suma un punt més.

I en el grup E, Polònia, Dinamarca i Montenegro es mantenen en els tres primers llocs després de guanyar els seus respectius partits. Polònia es manté líder, amb 19 punts, després de golejar Kazakhstan (3-0). També va sumar un triomf contundent Dinamarca, a Armènia (1-4). Un resultats que deixa els danesos tercers, amb 16 punts, els mateixos que Montenegro, que es manté segona després de la seva victòria per la mínima davant Romania (1-0).

Per la seva part, la selecció espanyola visita avui Liechtenstein (20.45 h), la ventafocs del grup G: els centreeuropeus encara no han sumat cap punt en les set jornades anteriors.