El tennista manacorí Rafa Nadal es va classificar per als quarts de final de l'Obert dels Estats Units després de superar als vuitens l'ucraïnès Alexandr Dolgopolov en tres sets (6-2, 6-4 i 6-1). L'enfrontament entre tots dos va durar una hora i 41 minuts.

L'actual campió de Roland Garros, que va perdre el primer set en els dos anteriors partits davant el japonès Taro Daniel i l'argentí Leonardo Mayer, va exhibir el seu millor tennis des del principi i només va necessitar 31 minuts per endur-se el primer set. Aquest primer triomf parcial va donar confiança a un Nadal que veia com la recuperació que havia mostrat davant Mayer era una realitat.

En el segon, Dolgopolov va oposar més resistència i va arribar al novè joc amb empat a quatre en el marcador. En aquest, un Nadal sòlid en la restada va trencar el servei al seu rival per després sentenciar el triomf en la segona mànega. La tercera va ser un passeig per al manacorí, que va passar per sobre un ucraïnès que no va oferir cap mena de resposta.

Nadal, número 1 del món i primer cap de sèrie de l'últim Grand Slam de la temporada, buscarà el bitllet per a les semifinals davant el rus Andrey Rublev, que va donar la sorpresa en vèncer el novè favorit, el belga David Goffin, també en tres sets (7-5, 7-6 i 6-3). «Té un potencial molt gran. Serà un partit molt difícil», va vaticinar Nadal sobre el duel amb Rublev, que només té 19 anys. «És un tennista incòmode».

Muguruza, eliminada

La hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza va caure als vuitens de final davant la txeca Petra Kvitova, la cap de sèrie número 13, que va fer un partit gairebé perfecte i es va imposar en dos sets (7-6 i 6-3) i en una hora i tres quarts de joc. En les seves aspiracions, ara, de ser la número 1 mundial, Muguruza necessita que la ucraïnesa Elina Svitolina no arribi a la semifinal i que la txeca Karolina Pliskova no passi a la final per liderar el rànquing la setmana que ve.