«Podria ser aquí presentant el Pepe Sàez com a jugador, perquè jo, com a delegat, vaig compartir equip amb ell quan era jugador del júnior del Manresa. Ell era bo perquè jugava; jo no era bo perquè era el delegat». Més de 30 anys després, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, es va asseure al costat de Josep Sàez per acompanyar-lo en la seva posada de llarg com a nou president del Bàsquet Manresa. Un càrrec que l'empresari assumeix amb «il·lusió i entusiasme» i amb l'objectiu de fer «un club millor».

«Sóc un home de bàsquet, exjugador del club. Dirigir un club que ha tingut grans jugadors i grans presidents m'omple d'orgull», va dir Sàez, de 51 anys i anunciat com a president fa una setmana. Va ser llavors quan va acceptar la proposta del consell d'administració, al qual ahir va agrair la confiança. Com també la va agrair a l'alcalde, al qual va dir que intentarà «que la ciutat estigui orgullosa de cap on va el club i com l'estem dirigint».

El projecte del club

Respecte al projecte de futur, Sàez va destacar la voluntat de «treballar amb la base del club i del ter-ritori» per treure jugadors que no només serveixen per al bàsquet d'elit. Segons el nou president, l'objectiu és «crear jugadors i crear persones».

Malgrat el descens a la LEB Or, Sàez va defensar que el Bàsquet Manresa continua sent «un club important en una ciutat de bàsquet», i que vol «mantenir la indentitat». Per això, va destacar que s'ha fet un equip que «conservarà els valors del club».

Junyent també va recordar que «Manresa és una ciutat de bàsquet, amb molta passió i identificació». I també tradició: el 2019 farà 90 anys que va aterrar l'esport a la ciutat. «El bàsquet és un actiu, una de les icones que ajuden a promocionar la ciutat. Per tant, per a Manresa, l'ICL és quelcom més que un club esportiu».

«Estem en mans d'un president que té ganes de fer viable el club. Però no és fàcil fer viable un club històric. Ser-ho no genera ingressos. Som una ciutat i una comarca de bàsquet, però aconseguir ingressos no és fàcil», va destacar Junyent.

Una ciutat de bàsquet

Per dirigir el club, Sàez tindrà el suport del consell executiu, el nucli dur del consell d'administració, que fins ara ja havia cobert, de manera col·legiada, la vacant del president. Un grup de treball del qual l'alcalde va destacar que són «gent que s'estima el club». Fèlix Salido, Montse Seubas, Marc Bernadich, Jordi Singla, Albert Cots i el gerent Carles Sixto formen el consell executiu al qual s'ha incorporat Josep Porras. De tots ells, Sàez en va explicar les funcions (veure notícia inferior). I l'alcalde també va elogiar el nou president: «Valent, capaç i preparat».

Sobre l'assumpció del càrrec, Sàez va explicar que ho va fer amb «il·lusió i coratge» després de molts debats sobre qui podia ocupar el lloc. I quan li va arribar la proposta, no s'ho va pensar gaire. Va agafar, així, les regnes que fins aleshores tenia el consell executiu, ja des d'abans de la dimissió de Jaume Arnau com a president del Bàsquet Manresa, el 2 de juny.

«No ens preocupava la presidència en aquell moment», va admetre ahir Josep Sàez. «S'havien de prendre decisions importants i aquesta figura no era important. Però ha passat el temps i ens hem adonat que podíem seguir treballant en la mateixa línia, però algú n'havia d'assumir lideratge, representativitat».