La selecció espanyola de bàsquet estava ahir més pendent del partit que es jugava al vespre entre Letònia i Turquia que no pas del propi. D'allà, n'havia de sortir el seu rival als vuitens de final de l'Eurobasket i, al final, serà el conjunt otomà, amfitrió de la fase d'eliminatòries del torneig. Letònia, amb 28 punts de Kristaps Porzingis, va derrotar una fluixa Turquia per 89-79, i el conjunt d'Ufuk Sarica jugarà contra el favorit Espanya diumenge a les 17.45 h.

A més, ahir, Espanya va conèixer com anirà el quadre fins a la final. Si supera Turquia, jugarà els quarts contra el vencedor de l'Alemanya-França. Per la mateixa banda hi ha dues eliminatòries més, de les quals sortiria el seu adversari a les semifinals. Per una part, l'Eslovènia-Ucraïna, i per l'altra, el Letònia-Montenegro. Els eslovens i els espanyols són els únics invictes de tot el torneig. Per l'altra banda del quadre, les eliminatòries són: Lituània-Grècia, Croàcia-Rússia, Finlàndia-Itàlia i Sèrbia-Hongria.

Un altre entrenament

Pel que fa al darrer partit a Romania, Espanya es va tornar a passejar davant d'una Hongria que va reservar Adam Hanga per al duel de vuitens contra Sèrbia. Els punts dels grans dels germans Gasol i Hernangómez i la direcció de Sergio Rodríguez van ser suficients per anar eixamplant les diferències fins als 23 punts finals.

Abrines se'n va

Qui no jugarà la fase final del torneig és Àlex Abrines. Després d'una petita lesió a la primera fase, la federació i els Oklahoma City Thunder van anunciar ahir un acord perquè l'ala mallorquí no arriqués més al campionat.