Horseball és una paraula composta de l'anglès, horse (cavall) i ball (bola). És un esport hípic que combina el bàsquet, el rugbi i el polo. L'objectiu és aconseguir el nombre màxim de cistelles amb una pilota de cuir amb sis nanses, que es disputen dos equips rivals formats per quatre jugadors.

Aquesta és l'especialitat esportiva que practica la santvicentina Alba Vila Garcia. Precisament, des d'avui fins dissabte prendrà part en la Champions League de horseball, que es disputa a la població portuguesa de Beja. Ho farà com a integrant del Club Hípica Malla, de la comarca d'Osona, i en la categoria sub-16. Aquest equip osonenc té el dret de participar en aquesta màxima competició europea com a campió del campionat d'Espanya (també el de Catalunya). Vila Garcia ja ha participat en competicions internacionals formant part de la selecció catalana. En el cas del Club Hípic Osona, l'equip és mixt, amb tres noies i tres nois. Els partits tenen dues parts de deu minuts. Els cavalls tenen control veterinari abans i durant el joc.

La Federació Internacional de Horseball és qui reagrupa les diferents federacions dels països que tenen competicions estatals. Aquest esport és reconegut de la Federació Equestre Internacional.