L'empresari Agustí Benedito va donar ahir per conclòs el vot de censura contra la directiva del FC Barcelona, després de reunir 12.504 suports, lluny dels 16.570 que necessitava per promoure un referèndum perquè es votés la continuïtat de la junta de Josep Maria Bartomeu.

El FC Barcelona, a través del seu vicepresident Jordi Cardoner, va informar dimecres que el vot de censura acabava poc abans de la mitjanit i exigia a Benedito que lliurés al club les paperetes de suport. Benedito, però, va explicar que dimecres a la nit, davant d'un notari, les va destruir totes, atenent a la sol·licitud «de molts socis» que no van voler que el club sabés que han donat el suport a la moció. «No existeix cap obligació ètica ni moral de lliurar al club els suports reunits», va precisar el soci barcelonista.

D'altra banda, Benedito va anunciar que ahir mateix havia enviat un burofax al Barça per informar que ha interposat una demanda ordinària contra el club per privar els socis de poder-se sumar-se al vot de censura fins al 2 d'octubre, data que els promotors consideren que és la vàlida per finalitzar la recollida de suports, i no el 27 de setembre, com va establir el FC Barcelona.

Durant el període del vot de censura, el club va establir les 23.30 hores del dia 27 com a termini límit de lliurament dels suports, però Benedito va considerar que la data havia de ser el 2 d'octubre, ja que interpretava que els dissabtes eren dies inhàbils, posició contrària que va defensar el club, recordant que en els vots de censura anteriors i en les eleccions en el club, els dissabtes s'havien considerat dies hàbils.

Per tant, en els 14 dies hàbils que ha tingut Agustí Benedito per reunir 16.570 suports, amb els quals hauria aconseguit un referèndum contra la junta de Bartomeu, l'impulsor de la moció n'ha obtingut 12.504, als quals diu que s'haurien de sumar uns 1.500 «perquè estan en camí des de diferents punts d'Espanya». Per tot plegat, Benedito va explicar que «nosaltres comptàvem que era el 2 d'octubre la data límit i esperàvem aquesta última remesa dies abans d'aquesta data». Al final, no ha aconseguit el seu objectiu.