El FC Barcelona, líder invicte a la Lliga, busca un triomf que el porti al set de set en l'arrencada de la competició domèstica en rebre un Las Palmas (16.15 hores) que arriba amb nou tècnic (Pako Ayestarán) després de la sorprenent dimissió de Manolo Márquez.

El partit d'aquesta tarda s'emmarca en una jornada amb una atmosfera social a Catalunya vinculada al referèndum per a la independència promogut pel Parlament i suspès cautelarment pel TC i per la instància judicial, que inicialment no ha afectat al matx del Camp Nou, que manté el dia i l'horari previst.

El partit posarà a prova novament l'arrencada ídil·lica que ha realitzat el conjunt d'Ernesto Valverde, que porta jugats sis partits de Lliga, amb victòria en tots ells. De guanyar contra Las Palmas, batrà rècords d'inicis similars per part de Johan Cruyff i Pep Guardiola, però encara per sota de la millor arrencada barcelonista de tots els temps, amb vuit victòries seguides, les del Barça del Tata Martino (2013-14).

El moment del Las Palmas, a la frontera amb la zona de descens, i el periple del qual al Camp Nou no té gens d'èxit (dues victòries i tres empats en 33 visites; l'any passat va caure 5-0), al costat de la inèrcia dels barcelonistes, atorga a aquests últims tot el favoritisme per endur-se els tres punts.

El joc dels barcelonistes no és exquisit, però els resultats l'acompanyen i, a més, en defensa l'equip blaugrana no passa dificultats, i tampoc la porteria de Ter Stegen, amb tan sols dos gols encaixats a la Lliga. Aquest serà l'últim partit abans de l'aturada de les seleccions i és possible que, després d'algunes rotacions, Ernesto Valverde opti per l'equip de gala, en el qual s'espera el retorn de Gerard Deulofeu, després de dos partits sense entrar en la titularitat. De fet, l'extrem ha sortit a l'onze de tots els partits de Lliga al Camp Nou.

La participació de Messi suposarà per a l'argentí el seu partit 593 amb el Barça, amb el qual igualarà el registre establert per Carles Puyol, el tercer barcelonista amb més alineacions com a blaugrana, només per darrere Xavi Hernández i Andrés Iniesta.

En la roda de premsa prèvia al partit, Valverde va dir que «volem arribar a l'aturada amb una bona sensació. Fer un ple de victòries i, amb vista a aquest punt de tranquil·litat, li donem molta importància. Volem tancar la primera etapa amb grans resultats». «Al final, pots explicar una pel·lícula molt bona, però si no guanyes, no convences ningú», va afegir.