El Campionat Maqui ja està en marxa. Palà de Torroella va acollir la primera prova, la cursa dels Emboscats, que va tenir una inscripció superior als 125 corredors, dels quals, 116 van arribar a meta.

El recorregut, d'uns 14 km, va tenir el 80% de corriols, amb 650 metres de desnivell. El primer classificat va ser Wilfred Lladó, amb un temps d'1h 12' 55'', seguit de Marc Boixader (1h 13' 32'') i de Ricard Costa (1h 13' 32''). Pel que fa a l'apartat femení, les tres primeres classificades van ser Anna Rovira (1h 24' 24'', Laura Fernández (1h 33' 47'') i Susana Cabezas (1h 34' 05).

El Campionat Maqui tindrà continuïtat amb tres proves més entre el Bages i el Berguedà, la Cursa de Castellat (15 octubre), el Trail Els Tossals (5 novembre) i la Cursa Bellrace (26 novembre).