La quarta edició de la Marató del Priorat o Priorat Wine Run, celebrada aquest darrer diumenge, va ser guanyada per un atleta de Manresa, Joan Salamaña, amb un temps de 3 hores i 18 minuts. El manresà va avantatjar de dotze minuts el segon classificat, Robert Alert (3 h i 30'), i de catorze el tercer, Víctor del Águila (3 h i 32').

La Marató del Priorat gaudeix cada vegada de més acceptació per la seva barreja d'esport, cultura i vi. L'edició d'enguany ha tingut la participació de mig miler de corredors, procedents d'arreu de Catalunya i d'altres indrets del món, i ha estat envoltada de nombroses activitats lúdiques, com música i teatre.

Però la seva principal peculiaritat és que la prova gira a l'entorn del món vitivinícola de la comarca. Fins i tot, en els punts d'avituallament, situats en divuit cellers adscrits a la DON Montsant i a la DOQ Priorat, a més de begudes isotòniques, fruita i aigua, s'ofereix als corredors productes de la terra i un tast de vi. Tant la sortida com l'arribada de la cursa tenen lloc al celler cooperatiu modernista Falset Marçà. Més concretament, la sortida es realitza des de l'interior de la catedral del vi, obra de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell. El recorregut transcor-re pel paisatge muntanyenc i agrícola del Priorat, que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat.