A tres curses del final del Mundial de motociclisme, el títol de Moto GP continua estant a l'aire. Marc Márquez i Andrea Dovizioso són els aspirants a guanyar-lo, però és el català qui podria aprofitar el GP d'Austràlia per fer un pas important. El de Cervera va aconseguir el millor temps en els entrenaments classificatoris que es van fer al circuit de Phillip Island, a Austràlia.

El pilot d'Honda va fer una última volta rapidíssima i va millorar el millor temps, que en aquell moment tenia un altre català, Maverick Viñales. La sorpresa negativa de la sessió la va protagonitzar Dovizioso. L'italià va rodar molt lent i no va passar de l'onzè millor registre. A més d'un segon de Márquez, sortirà des de la quarta línia de la graella.

Pasini és el més ràpid a Moto2

També està molt emocionant el títol de Moto2. L'italià Mattia Pasini sortirà primer, mentre que els aspirants al títol, l'italià Franco Morbidelli i el suís Thomas Luthi, ho faran en cinquena i desena posició, respectivament. Àlex Márquez, tercer del Mundial, però sense opcions a guanyar-lo, va fer el sisè millor registre, a gairebé mig segon de Pasini. Finalment, a Moto3 la primera línia de la graella l'encapçalarà Jorge Martín, per davant de Gabriel Rodrigo i Joan Mir. El mallorquí aspira a sentenciar el títol mundial amb permís de l'italià Romano Fenati, a qui avantatja amb 55 punts i que sortirà des de la segona línia, ja que va acabar cinquè.