El surienc Josep Garcia tenia una avantatge de 13 punts respecte l´anglès Jamie McCanney abans de la darrera prova a Alemanya. Així, Garcia, pilotant una KTM, arribava al final del Campionat del Món d´enduro amb possibilitats molts serioses d´estrenar el seu palmarès mundial, en aquest cas en la categoria d´enduro 2 (fins a 2500 cc o fins a 450 cc 4T). I ho va aconseguir administrant els punts en les dues jornades de competició en gterres alemanyes superant així el corredor de Yamaha, el seu màxim oponent.

Josep Garcia, de 20 anys, en tenia prou en fer un tercer i un quart lloc en les dues jornades per provclamar-se campió. En la primera jornada, el dissabte, el surienc va acabar segon per davant de Jamie McCanney i així augmentava el seu avantatge de cara al dia definitiu. Les tres especials eren molt tècniques i era fàcil cometre alguna errada i fins i tot que la moto pogués patir algu n problema mecànic. Primer es va haver de fer front a un enduro test de més de deu minuts i molt tècnic; el va seguir una extrema de dos minuts i finalment el cross test de més de 6 minuts.

El diumenge plovia i ho havia fet tota la nit, deixant el terreny més complicat si cap. Garcia va fer una carrera amb molta intel·ligència i sense cometre errors. Es va situar entre els tres primers a l´inicide la carrera i així es va mantenir durant el dia, administrant els punts per ser campió. En les dues darreres especials, Josep Garcia s´ho va agafar amb més tranquil·litat per no cometre cap errada, acabant cinquè però confirmant el seu primer títol de campió del Món.