El santpedorenc Rafa Martínez continua deixant la seva empremta com a triplista a la Lliga Endesa: el capità del València Basket va escalar ahir fins a la setena posició de la llista d'històrics en aquest apartat. Una setmana després de situar-se vuitè, el bagenc arribava ahir fins als 714 triples anotats i superava Rafa Jofresa (712).

El següent jugador de la llista és el nord-americà Louis Bullock, a 20 triples de Rafa Martínez: 734 pels 714 del santpedorenc, que ahir en va anotar tres de vitals en la victòria in extremis del València a Múrcia (91-93). Una cistella en els darrers instants de Bojan Dubljevic va donar el triomf als valencianistes davant l'equip que ara entrena Ibon Navarro.

També va guanyar en el darrer instant el Baskonia, que va patir molt davant el Gipuzkoa, una de les revelacions del curs de l'ACB. Una cistella del francès Rodrigue Beaubois va servir per establir el 88-86 definitiu. Amb aquest triomf, el Baskonia tot just suma el segon del curs (2-3), lluny dels llocs de privilegi.

Els dos primers llocs de la lliga els ocupen el Reial Madrid, que va derrotar l'Unicaja per 99-85, i el Fuenlabrada, que també es manté invicte (5-0) després de gua-nyar ahir al camp del Betis (70-73). Els dos conjunts madrilenys van aprofitar l'ensopegada del Barça. El conjunt de Sito Alonso va perdre el primer partit del curs a la lliga, el segon de la setmana, a la pista de l'Estudiantes (80-70).

Els blaugrana van fer un partit irregular: al descans perdien per 9 punts, al tram final es van avançar però van permetre la remuntada final de l'Estudiantes, liderat per Sylvain Landesberg, autor de 27 punts. Al Barça, va sorprendre la poca participació del francès Kevin Seraphin, decisiu fins ara: ahir, només 2 punts en 6 minuts.

Tampoc va tenir gaire sort l'altre català de l'ACB, el Joventut, que va perdre de pallissa a Gran Canària (94-69) i encara no ha guanyat cap partit (0-4). El seu botxí va ser l'exmanresà Marcus Eriksson, autor de 23 punts.

Tampoc ha començat gaire millor la temporada l'Andorra de Joan Peñarroya, que té un balanç d'1-4 després de la seva derrota d'ahir a Saragossa (95-78). De res van servir als andorrans els 20 punts de Blazic i els 15 de Jelinek davant l'encert locals: sis jugadors per sobre dels 10 punts.