L'Associació Esportiva La Salle Manresa, una de les entitats referents del bàsquet a la Catalunya Central, va posar punt final als actes de celebració del seu 75è aniversari amb un sopar de cloenda que va tenir lloc abans-d'ahir a la nit al restaurant Torre Busquet de Manresa i que va reunir un total de 127 assistents, la majoria d'ells persones que, al llarg de tots aquests anys d'història, tenen o han tingut relació amb l'entitat lasal·liana.

L'acte va ser conduït pel periodista manresà Joan Antoni Lozano, més conegut popularment com a Xano. A l'inici del mateix, el president del club manresà, Nacho Vergara, va fer un discurs de benvinguda a tots els assistents, abans de donar pas a un llarg aperitiu. Un cop finalitzat, va ser el torn de dos parlaments més. El primer el va fer Ton Perarnau, el president d'honor del club manresà. Perarnau, que ha estat gairebé tota la seva vida a l'entitat, va repassar amb tota mena de detalls els fets més importants de la història de La Salle.

Després va prendre la paraula Josep Piqueras, en representació dels Germans de les Escoles Cristianes de La Salle. Tots ells van parlar al davant d'una gran pantalla on es projectaven diverses imatges històriques del club, com ara alguns dels seus equips o algunes fitxes antigues de jugadors de l'entitat.

Entrega d'una placa al club

Posteriorment, el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, va dirigir unes paraules als presents i va obsequiar Vergara amb una placa de reconeixement dels 75 anys de l'entitat. El darrer parlament va ser el de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va ser acompanyat al sopar pel regidor d'Esports del consistori de la capital bagenca, Jordi Serracanta. Un cop acabat el sopar, els assistents van poder gaudir d'una estona de ball i d'un servei de bar, previ pagament.