Nacho Fajardo, un montbuienc de catorze anys que estudia tercer d’ESO a l’IES Montbui, és una de les joves promeses d’esquaix de les nostres comarques, tal com demostra el fet que ja ha guanyat diverses vegades campionats de Catalunya, estatals i copes d’Espanya. L’última gran victòria va ser fa pocs dies, a Madrid, on es va endur la victòria en la Copa d’Espanya sub-15 després de derrotar l’andalús Cristian Domínguez a la gran final per 3-1.

P Quan et vas iniciar en el món de l’esquaix?

R Vaig començar ja des de ben petit, quan només tenia tres anys. El meu pare es va apuntar al gimnàs i em va recomanar fer esquaix. Em va agradar i als cinc anys vaig començar a entrenar-me seriosament per, un any després, començar a competir.

P En aquests vuit anys has aconseguit tota mena de triomfs, l’últim dels quals fa pocs dies a Madrid amb el triomf a la Copa d’Espanya sub-15. Com va anar la competició?

R La preparació no va anar gaire bé, ja que un mes abans del debut em vaig lesionar i vaig estar dues setmanes sense poder entrenar. Això em va afectar en la competició, ja que em vaig notar faltat de ritme i em va costar bastant jugar al meu nivell, però tot i això vaig acabar guanyant.

P En l’àmbit de seleccions, la competició més important que has jugat fins ara és l’europeu per equips, el maig, a Praga.

R Sí, porto anant a les seleccions catalana i espanyola des de fa dos anys, i sens dubte l’europeu de Praga és el campionat més rellevant on he pres part. En l’àmbit individual, crec que vaig fer un bon torneig, ja que vaig guanyar tots els partits excepte un. El triomf de més prestigi el vaig obtenir davant l’anglès Adam Goad, que llavors ocupava el quart lloc del rànquing mundial sub-15. Pel que fa a l’equip, vam ser vuitens, però vam estar a punt de derrotar Anglater-ra, que va acabar sent la campiona, i no ens esperàvem plantar tanta cara.

P Per Nadal es farà la concentració per decidir els components de l’europeu sub-17 del curs vinent. Esperes ser cridat?

R Confio a que em truquin per formar part de la concentració. De cara a entrar a la llista final, amb el canvi de categoria tindré molta més competència, però crec que si treballo em puc guanyar un lloc, ni que sigui com a suplent.

P Quins objectius tens de cara a la temporada vinent?

R L’any que ve espero imposar-me en l’estatal, crec que sóc un dels favorits. En el campionat de Catalunya tinc el mateix repte, tot i que Pablo Dolz (CN Sant Andreu) em posarà les coses difícils. Pel que fa a la Copa d’Espanya, l’objectiu és pujar al podi, ja que quan es disputi seré sub-17 i el nivell serà molt alt. Finalment, m’agradaria jugar l’europeu.

P Des de fa quatre anys tens un patrocinador.

R Sí, la marca francesa Tecnifibre em facilita les raquetes i la roba per disputar les competicions, i els estic molt agraït.

P Quina és la teva rutina d’entrenaments setmanal?

R M’exercito tres dies a la setmana. Els dilluns i els dimecres faig una hora de pista, mentre que els dimarts m’entreno una hora i mitja i ve el seleccionador espanyol a veure’m. Aixó sí, abans de cada sessió faig mitja hora de preparació física.

P A més de l’esquaix, també practiques futbol. T’ho pots combinar amb facilitat?

R Exacte, des dels tres anys jugo al cadet del San Mauro. M’entreno els dijous i els divendres, i per tant m’ho puc combinar bé, excepte els caps de setmana que competeixo en esquaix, ja que llavors no puc anar al partit, però això només passa tres cops a l’any.

P Quins són els teus punts forts com a jugador?

R Els tècnics em diuen que tinc dos punts forts: el primer és la resistència i el segon, el revés.

P Tens algun referent?

R M’agrada com juga l’anglès Nick Matthew.