El cap d'Esports de Regió7, Xavier Prunés, va ser guardonat ahir amb el premi destinat a la premsa escrita de la Fundació del Bàsquet Català, pertanyent a la Federació Catalana de Bàsquet. L'entrega formava part del 25è aniversari de la fundació i Prunés va rebre el premi de mans del president de la Federació, Joan Fa.

El guardó ve determinat per la difusió del bàsquet que ha dut a terme el periodista manresà, principalment durant la temporada 2016-17. A més d'ell, també van ser premiats Víctor Lavagnini, de TV3, en l'apartat de televisió, Òscar Merino, de Ràdio Estel, en el de ràdio, i el lloc web Fullbasket pel que fa al periodisme digital. El premi va ser recollit per un dels seus integrants, Miquel Lois.

La vetllada va començar amb un recital d'òpera, una de les grans aficions del president Fa, i també es van homenatjar els impulsors de la Fundació del Bàsquet Català i un grup jugadors que han dut a terme tota la seva trajectòria esportiva en algun dels milers de clubs que formen part de la Federació.

Dubtes amb la Lliga Catalana

En el decurs de l'acte, el president Fa va mostrar preocupació per la celebració de la final de la Lliga Catalana de bàsquet que han de disputar el FC Barcelona Lassa i el MoraBanc Andorra. El fet que la data del 26 de novembre, destinada a aquest partit, estigui ocupada per una de les anomenades finestres FIBA fa molt complicada la disputa del partit.