El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va aconseguir amb un temps d'1:08:322 la pole position en la classificació del Gran Premi de Brasil, davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i del seu company finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari). Amb aquest millor registre Bottas suma la seva tercera millor classificació d'uns entrenaments oficials, una alegria per al seu equip Mercedes, ja que el britànic Lewis Hamilton va perdre el control del seu monoplaça i va quedar fora de la Q1.

Darrere del Mercedes i dels dos pilots de Ferrari va finalitzar en el quart lloc l'holandès Max Verstappen (Red Bull) i, cinquè, el seu company d'equip l'australià Daniel Ricciardo, que haurà de perdre almenys deu posicions per una sanció originada pel canvi d'un component del motor. El mexicà Sergio Pérez (Force India) va classificar-se en el sisè lloc i guanyarà una posició per la sanció de Ricciardo, igual que el pilota asturià Fernando Alonso (Mclaren-Honda), que va obtenir el setè millor registre dels entrenaments.

L'alemany Nico Hülkenberg (Renault) i el seu company d'equip l'espanyol Carlos Sainz van finalitzar en el vuitè i novè lloc i també guanyaran una posició cadascú. La desena plaça va ser per al pilot local el brasiler Felipe Massa (Williams).

Amb el campionat del món ja decidit, l'únic al·licient serà veure quantes posicions podrà recuperar el campió Lewis Hamilton.