Marc Márquez, una carrera precoç i farcida d'èxit

Des que és a la categoria reina, només un any no ha estat campió

13.11.2017 | 17:20
Marc Márquez, a Xest.

El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), de 24 anys i sèxtuple campió del món de motociclisme i quàdruple campió del món de MotoGP, és amb diferència el pilot espanyol amb una carrera més precoç i prolixa de tota la història del motociclisme espanyol.

Márquez supera fins i tot el propi Ángel Nieto, el pilot més llorejat de la història del motociclisme espanyol, qui va aconseguir el seu sisè títol mundial amb més de 28 anys, l'any 1975.

La carrera esportiva de Márquez és encara curta però molt intensa, ja que encara que comença a disputar el mundial el 2008, l'autèntic canvi de mentalitat, coincident amb el canvi d'equip a un molt més llorejat, es produeix el 2010, sempre de la mà del seu mentor Emilio Alzamora i amb un veterà "forjador de campions mundials" com és el finlandès Aki Ajo.

Des d'aleshores fins ara, llevat del 2011 i el 2015, tots els finals de temporada s'han saldat amb títols mundials per a les vitrines del seu museu de Cervera, que no tardarà massa a haver d'ampliar per acollir tots els seus trofeus i la prolífica carrera esportiva que encara té per escriure aquest talent de gairebé 25 anys.

Una dada significativa ve marcada pel fet que des que va arribar a la categoria reina del motociclisme, MotoGP, la temporada 2013, llevat d'un any (2015), sempre s'ha proclamat campió del món, una fita a l'abast de molt pocs.

Fitxa personal de Marc Márquez Alentá


Lloc de Naixement: Cervera, Lleida
Data de Naixement: 17 de febrer de 1993

Fitxa esportiva:

  • Primer Gran Premi Qatar 2008
  • Primer Gran Premi MotoGP Qatar 2013
  • Primera millor classificació
  • entrenaments Portugal 2008
  • Primera millor classificació
  • entrenaments MotoGP Austin 2013
  • Primera volta ràpida Catalunya 2009
  • Primera volta ràpida MotoGP Qatar 2013
  • Primer podi Anglaterra 2008
  • Primer podi MotoGP Qatar 2013
  • Primera victòria Itàlia 2010
  • Primera victòria MotoGP Austin 2013
  • Victòries en Grans Premis 61
  • 2es. Posicions 25
  • 3ras. Posicions 15
  • Podis 101

Palmarès esportiu:

  • 2017 MotoGP Campió del Món (Repsol Honda RC 213 V)
  • 2016 MotoGP Campió del Món (Repsol Honda RC 213 V)
  • 2015 MotoGP 3r. Ct. Món (Repsol Honda RC 213 V)
  • 2014 MotoGP Campió del Món (Repsol Honda RC 213 V)
  • 2013 MotoGP Campió del Món (Repsol Honda RC 213 V)
  • 2012 Moto2 Campió del Món (Suter)
  • 2011 Moto2 Subcampió del món (Suter)
  • 2010 125 c.c. Campió del Món (Derbi)
  • 2009 125 c.c. 8è. Ct. Món (KTM)
  • 2008 125 c.c. 13è. Ct. Món (KTM)
  • 2007 125 c.c 8è. Campionat Espanya (KTM)
  • 2006 125 c.c. Campió Catalunya (Honda)
  • 2005 125 c.c. Campió Catalunya (Honda)
  • 2004 125 c.c. Subcampió Catalunya (Honda)
  • 2003 50 c.c. Campió Catalunya Open RACC
  • 2002 50 c.c. 3r. Ct. Catalunya
  • 2001 Campió Catalunya Motocròs-iniciació
  • 2000 Subcampió Catalunya Motocròs-iniciació.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

Participants en la darrera edició.
La gran festa de l'enduro torna a les Comes amb rècord d'inscripció

La gran festa de l'enduro torna a les Comes amb rècord d'inscripció

El vuitè EnduRoc ja té sis-cents participants i la presència de totes les grans marques

El Barça més italià s'assegura el liderat

El Barça més italià s'assegura el liderat

Sense Messi de titular, l'equip de Valverde no va estar brillant en atac però va tapar tots els...

L'Atlètic salva la primera bola de partit en contra i el United es complica la vida

L'Atlètic salva la primera bola de partit en contra i el United es complica la vida

Sense Messi a l'equip titular, l'equip de Valverde no va estar brillant en atac però va tapar tots...

La natació de casa nostra tindrà vuit representants als estatals absoluts

La natació de casa nostra tindrà vuit representants als estatals absoluts

Es disputaran en quatre jornades, d'avui a diumenge, a la piscina de 25 metres del CN Barcelona

Buscador de deportes

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema