Marc Márquez torna a ser campió del món de MotoGP. El de Cervera ha fet bons els pronòstics i n'ha tingut prou amb un tercer lloc al GP de la Comunitat Valenciana, a Xest, per sumar un títol més. Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha estat el guanyador de la cursa per davant del francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1).

El de Cervera ha fet una sortida impecable i s'ha posat darrere Pedrosa. De fet, la carrera ha estat més o menys tranquil·la fins al vint-i-quatrè gir, quan ha començat a animar-se, amb un Márquez que estava llançat, però que ha sortit de la pista i després ha hagut de salvar amb el colze una caiguda de forma espectacular. Darrere seu, els pilots de Ducati tenien la possibilitat d'atacar, però increïblement primer se n'ha anat a terra Jorge Lorenzo i després ho ha fet Andrea Dovizioso. El títol estava sentenciat i Marc Márquez s'ha conformat amb la tercera posició.

Zarco, que feia unes voltes que s'havia situat líder, i Pedrosa, s'han quedat sols en la baralla per la victòria i després d'un primer intent de superar-lo, el català ha hagut d'esperar a l'última volta per superar al francès i adjudicar-se la seva segona victòria de la temporada després de la de Jerez.

Alex Rins (Suzuki GSX RR) ha aconseguit el seu millor resultat de la temporada amb una quarta plaça que ha defensat aferrissadament dels atacs de l'italià Valentino Rossi, mentre Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V) ha acabat desè, Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) dotzè, i Héctor Barberà (Ducati Desmosedici GP16), quinzè.