El Baskonia va aconseguir ahir a Kaunas una importantíssima victòria, la seva primera a domicili en aquesta Eurolliga. Un triomf que l'apropa als llocs de play-off, després d'una setmana de somni en què ha batut el Reial Madrid i a un Zalgiris sempre complicat a la seva pista ( 77-97).

Per guanyar ahir a Lituània, l'equip va posar en pràctica un bàsquet molt fluid i intel·ligent en atac, complementat amb una solvent defensa i seguretat en el rebot. Però sobretot va destacar el gran encert en els triples: els bascos en van anotar 17 i van batre el seu rècord a l'Eurolliga.

També va tenir un triomf plàcid el Reial Madrid, que va fer pagar a l'Unicaja els plats trencats després de tres derrotes seguides. Els blancs, minvats per les baixes en el joc interior, es van imposar per 89-57 amb una gran actuació dels seus exteriors: Jaycee Carroll va sumar 17 punts, Rudy Fernández en va aportar 14, i Luka Doncic va acabar amb 13 punts, 10 rebots i 6 assistències.

Actuació estel·lar de Calathes

En un dels altres partits disputats ahir, el Panathinaikos que entrena el català Xavi Pascual va guanyar a la pista de l'Anadolu Efes (81-82) amb un partidàs del base Nick Calathes, que va acabar amb 29 punts, 9 rebots i 10 assistències per a 42 de valoració. I, a més, el Maccabi va guanyar a la pista del Khimki (69-77) amb 19 punts del base Pierre Jackson.