El Barça ha golejat el Leganés (0-3) gràcies a un doblet de Luis Suárez i un altre gol de Paulinho en l'últim minut. Els blaugrana posen així pressió als seus perseguidors abans del derbi madrileny d'aquesta nit.

El davanter uruguaià ha aprofitat les dues últimes setmanes sense competir per l'aturada de seleccions per fer creu i ratlla.

A Leganés, Luis Suárez va recuperar la seva millor versió, la d'aquest nou nat que sempre està on se'l requereix dins de l'àrea. Així va marcar a l'equip madrileny, en aprofitar una fallada de Cuéllar per empènyer una pilota morta a l'àrea petita.

El quist sinovial que sofreix des de la disputa de la Supercopa d'Espanya a l'agost ha llastrat el seu rendiment. Aquesta lesió, de la qual molts futbolistes s'operen, també pot ser tractada en alguns casos sense passar pel quiròfan.

El descans competitiu, unit al tractament conservador que ha seguit aquests dies, amb una infiltració de factors de creixement per regenerar més ràpid els teixits, sembla que han accelerat la seva recuperació i li han permès recuperar el somriure.

Per a un davanter el més important són els gols i aquesta temporada Luis Suárez solament portava tres en catorze partits oficials i en 1.253 minuts de competició.

A Butarque, els seus socis d'atac van ser Paco Alcácer i el seu amic Leo Messi, que durant el joc el va buscar en tot moment per associar-se i trenar jugades d'atac.

En una d'aquestes accions, als 60 minuts, Messi va cedir a Alcácer i el valencià va rematar potent un xut que va rebutjar Cuéllar, però la pilota li va caure a Luis Suárez. L'uruguaià, sense pensar-ho, va rematar per baix per posar el segon.

Abans del, Luis Suárez va poder arrodonir la seva actuació amb un altre gol, però en aquesta ocasió Cuéllar va aturar amb encert un potent tret creuat als 87 minuts.

Més encertat va estar Paulinho, que va aprofitar un embolic a l'àrea per posar el peu i marcar el tercer d'una victòria que va tenir molt d'ofici i una mica menys de futbol per part del Barcelona.

Ernesto Valverde, que havia introduït novetats en l'equip inicial cada setmana, va repetir onze titular per segona jornada consecutiva en el que va de temporada. La seva aposta li va sortir bé i de Butarque el Barcelona va sortir amb tres punts, reforçat en el seu liderat i amb Luis Suárez somrient.