La gimnàstica artística vol fer un pas endavant. Per això s'ha creat la lliga estatal per equips femenins, que tindrà tres categories, la Primera, la Segona i la Tercera Divisió. Aquest cap de setmana a Salt ha tingut lloc la fase de classificació per ordenar les diferents formacions per nivells, amb la participació de les gimnastes de l'Egiba, que van aconseguir una destacada cinquena posició; amb aquest resultat, en l'estrena de la lliga, el club manresà serà a Primera Divisió. En aquesta fase inicial de classificació, a Salt, van competir per l'Egiba Andrea Carmona, Lorena Medina, Carla Font, Mar Palliso, Berta Franquesa, Aina Solà i Laia Font. La lliga tindrà tres fases prèvies, a Gijón, Palma i Madrid, i una final a Manresa el mes de juny.

Un dels impulsors d'aquesta lliga estatal és el màxim responsable de l'Egiba, Xavi Casimiro, i juntament amb els responsables del club mallorquí Xelska forma part del comitè organitzador. Casimiro ha comentat que «tenim l'aval lògicament de la Federació Espa-nyola de gimnàstica. El que es busca és un format nou de competició que ja s'aplica amb èxit a Itàlia, Alemanya o a França. L'objectiu és apropar la gimnàstica al gran públic, que els equips dels clubs tinguin els seus aficionats en una lliga amb ascensos i descensos, que acumulin punts segons la classificació a les fases, i la lluita pel títol entre els quatre primers classificats de Primera Divisió a la final de Manresa, amb premis en metàl·lic».

Pel que fa al paper que ha de jugar l'Egiba en aquesta lliga estatal, Casimiro té clar que «el repte és arribar a la final, estar entre els quatre primers. A Salt vam cometre molts errors i podem millorar en les fases següents. Tot i això cal tenir clar que hi ha clubs amb un gran potencial. Al llarg de la competició es poden tenir quinze fitxes (en cada fase poden sortir vuit noies) i pot haver-hi fitxatges, també d'una estrangera per equip; això tindrà ressò mediàtic».