La gran festa de final de temporada de l'enduro viu avui la seva primera jornada a la finca de les Comes, a Súria.

Aquest matí, a les vuit, s'inicien les verificacions administratives prèvies al desenvolupament de les curses. Una hora més tard, els quasi set-cents cinquanta pilots inscrits fins ahir a l'EnduRoc, un nou rècord de participació, afrontaran, de forma individualitzada, la volta lliure de reconeixement de les quatre categories establertes: júnior, sènior, amics i aficionats. Aquest recorregut inclou un tram cronometrat que permet establir la graella de sortida de les curses dominicals, que correran els pilots adscrits a les tres primeres.

Alhora, els motociclistes que assoleixin els quaranta millors temps es classificaran per disputar l'espectacular prova anomenada Superpole. Aquesta cursa s'engegarà avui, a dos quarts de quatre de la tarda, i consisteix a recórrer un circuit de 5 km i escaig fins a completar-ne una quarantena. El públic pot gaudir in situ de tots i cadascun dels moments d'aquesta extraordinària cursa. A més, els primers classificats obtenen premis en metàl·lic.

Les proves per a joves pilots començaran a les dues i a dos quarts de tres. En primer lloc competiran els corredors de la categoria infantil (iniciació 1 i 2). Després arribarà el torn de juvenils i cadets.

La presència del campió del món de trial del 2004, Takahisa Fujinami, és un dels reclams d'aquest vuitè EnduRoc, que demà viurà un interessant epíleg.