El Reial Madrid no té cap altra possibilitat sinó derrotar aquesta tarda el Màlaga de Míchel al Bernabéu per posar una certa pressió al Barça, que actua demà a València, i reenganxar-se a una lliga que ara té a deu punts. Per al partit d'avui, sobre el qual el tècnic, Zinedine Zidane, va avançar que seria més complicat del que es pensa a l'inici, els blancs perden Asensio, per lesió, i Nacho, per sanció, però poden recuperar Sergio Ramos, que portarà una màscara per la fractura nasal que es va fer dissabte passat al Wanda Metropolitano després d'una puntada de Lucas Hernández.

Els malaguenys, per la seva banda, arriben amb la moral alta després de derrotar el Deportivo, però han perdut tots els partits disputats fins ara fora de casa. Avui recuperen el centrecampista Recio, que segurament serà titular en un plantejament força conservador dels andalusos.

Per la seva banda, el Girona visita el camp del Betis en una nova possibilitat per als blanc-i-vermells d'escalar posicions. Després de quatre partits seguits sense conèixer la derrota, amb tres triomfs i un empat, els homes de Pablo Machín poden avançar el seu rival d'avui, que arriba al duel ferit per la golejada rebuda a Eibar (5-0). El central Juanpe va ser la principal novetat dels gironins en l'entrenament d'ahir i podria ser titular, ja que faltarà Bernardo, per sanció, i Alcalá, per lesió. En els bètics, hi ha la baixa de Mandi, expulsat a Ipurua.

Pel que fa als altres partits del dia, derbi basc d'urgències entre l'Alabès i l'Eibar per fugir de la zona baixa, i l'Atlètic de Madrid necessita vèncer en un camp maleït com el del Llevant, en el qual no ha obtingut bons resultats en les últimes visites.