Leo Messi parla tan poc fora dels terrenys de joc com espectacle dóna dins d'ells, per això cada aparició seva és notícia. I encara més quan encara no ha firmat la suposada renovació amb el FC Barcelona, amb qui acaba contracte el proper mes de juny. L'argentí tampoc no va aprofitar l'entrega de la seva quarta Bota d'Or, el trofeu que premia el màxim golejador de les lligues europees de la temporada passda, per aportar llum al misteri que envolta la signatura d'un contracte anunciat pel club, però que mai no s'ha escenificat. Per contra, va acceptar sense problemes la suplència de dimecres a Torí a causa de la proximitat del duel de lliga de demà a València.

Messi, acompanyat de la seva dona, Antonela Roccuzzo, i del seu fill Thiago, al costat de companys com Andrés Iniesta i Sergio Busquets i del president del club, Josep Maria Bartomeu, va rebre la Bota d'Or de mans del davanter Luis Suárez, guanyador de l'edició passada, en un acte que va tenir lloc a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Premis col·lectius

Després de parlar de la seva fundació, que col·labora amb l'Hospital de Sant Joan de Déu per curar el càncer infantil, i de la seva relació veïnal amb Suárez, Messi va afirmar que «els premis individuals sempre vénen de la mà del col·lectiu. És un premi de tots, sense ells no hauria marcat els gols que vaig marcar. Això és una cosa de tot el grup».

Va admetre que mai no s'ha considerat un davanter nat i va parlar de la seva evolució com a futbolista. Segons ell, «de la mateixa manera que he crescut fora del camp, ho he fet a dins. He millorat i acumulat coses al meu joc i cada dia gaudeixo més de ser jugador».

Respecte de la seva suplència al partit de la Lliga de Campions al camp de la Juventus, l'argentí no li va donar importància ja que «cada cop ens hem de cuidar més i les temporades són més dures», i va recordar el duel de demà a Mestalla amb el València. Per al jugador, els valencians «tenen una gran plantilla, ha portat un bon entrenador [Marcelino] que té una idea clara i el fa jugar molt bé. Serà un partit complicadíssim, però viatgem amb moltes ganes de guanyar, a buscar la victòria».

D'aquesta manera, sense respondre a cap pregunta sobre el seu futur, un extrem sens dubte pactat amb l'organitzador, curiosament el diari madrileny Marca com a membre de l'associació de publicacions europees que entrega el guardó, Messi va acabar la seva intervenció i va recollir un trofeu aconseguit després dels 27 gols aconseguits en el campionat de la lliga passat.